Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 3. maja |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Siti idealnih družinskih prizorov na Facebooku? Poglejte nekaj realnih.

FAMILYLIFE

STORY OF THIS LIFE | FACEBOOK

Lucija Čakš - objavljeno 26/11/17

Dragi starši, če potrebujete nekaj smeha za sprostitev, kakšen realen starševski nasvet ali pa le priznanje, da niste edini, ki vam vzgajanje včasih tudi ne uspeva, poglejte te videe

Na družabnih omrežjih je veliko fotografij naših otrok. Vse so sanjsko lepe, neredko jih je celo posnel profesionalni fotograf. Najdemo tudi filmčke otroških vragolij ali zapisov njihovih posrečenih izjav.

Večinoma te objave dajejo vtis idiličnega življenja. Velika redkost so starši, ki so na družabnih omrežjih pripravljeni deliti tudi svoje težke trenutke, neuspehe, dileme ali med ljudmi nepriljubljena stališča.

Zato je prava osvežitev, ko naletiš na koga, ki svoje starševstvo predstavi povsem pristno.

Prizori, ki vas bodo nasmejali

Prvi primer je Facebookova stran Story of this life, na kateri ameriška družina Anderson objavlja svoje prigode – sestavljajo jo starši in dve hčerki, stari 4 in 2 leti, tretja deklica pa je še v trebuščku.

Starše odlikuje odličen smisel za humor in tudi sposobnost prikazati zelo življenjske trenutke, s katerimi se srečujemo starši predšolskih otrok. A hkrati občasno v svojih videih in drugih objavah dodata ravno pravšen ščepec globine, ki nas gane in nam da misliti.

Drugi primer pa je video blogerka Kristina Kuzmič – mama dveh najstnikov in enega malčka. Gospa ima za seboj beg iz rodne Hrvaške v ZDA med osamosvojitveno vojno, ločitev od nasilnega moškega, s katerim ima prva dva otroka, čemur je sledila še brezposelnost in depresija.

Pred nekaj leti je znova sestavila svoje življenje in zdaj prek svojih videov skuša spodbuditi ljudi, naj se ne ozirajo na nepomembne stvari v življenju in naj svojih otrok ne vzgajajo tako, kot je prijetno, temveč tako, kot je prav. Njeni videi so polni humorja, najbolj čudovito pa je, da sama sebe ne jemlje preveč resno.

Tags:
starševstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.