Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Svetopisemski verz je poslala na napačno številko in dobila odgovor. 14 let pozneje imata šest otrok

Brenda Rivera with family

@she_plusfive | Instagram

Katarina Berden - objavljeno 04/04/23

"Včasih pogledam svoje otroke in moža in se sprašujem, kaj sem naredila, da sem si zaslužila vse to"

Leta 2009 je Brenda poskušala prijateljici poslati sporočilo s spodbudnim svetopisemskim citatom, vendar je ponesreči vtipkala napačno številko in sporočilo poslala neznani osebi.

V sporočilu je pisalo: “Ne delajte ničesar iz prepirljivosti in ne iz praznega slavohlepja, ampak imejte v ponižnosti drug drugega za boljšega od sebe,” (Flp 2,2-3). Kot poroča portal Today, je bil prejemnik tega sporočila Isaiah. 

Isaiah je odpisal: “Amen. Kdo je to?” Ko mu je Brenda odpisala, je še dodal: “Nikoli se nisva srečala, ampak glede na tvoje sporočilo vidim, da ljubiš Boga, in to je čudovito.”

Brenda se mu je opravičila, ker mu je pomotoma poslala sporočilo, vendar si je Isaiah želel, da se njun pogovor tu ne bi končal, in vprašal jo je, ali jo lahko kdaj pokliče.

Brendi se je to zdelo nekoliko nenavadno, saj ni vedel niti, koliko je stara in kako je videti. Že naslednji dan ji je zazvonil telefon in bil je Isaiah.

“Seveda se nisem oglasila. Bila sem nekoliko prestrašena, vendar sem si vseeno želela, da bi pustil glasovno sporočilo, da bi lahko slišala, kakšen je njegov glas,” se spominja Brenda. Isaiah je res pustil glasovno sporočilo in ji povedal, da mu je citat, ki ga je poslala, polepšal dan in mu narisal nasmeh na obraz.

Brendi se je zdelo njegovo sporočilo zelo iskreno, zato se je odločila, da ga pokliče nazaj. Med prvim pogovorom sta omenila tudi možnost, da bi se lahko srečala v živo, saj sta že hitro začutila medsebojno povezavo.

View this post on Instagram

A post shared by brenda rivera stearns (@she_plusfive)

Po klicu sta postala prijatelja na Facebooku. Brenda je videla njegovo fotografijo:

“Zdel se mi je srčkan, ampak ni bil tip moškega, kakršni so mi običajno všeč. Pri 12 letih sem se v ZDA preselila iz Mehike, zato sem si sama sebe od nekdaj predstavljala s temnejšim moškim, skodranih las, ki govori špansko in rad pleše salso, torej čisto nasprotje tega, kar sem videla. Isaiah je bil pobrit in povedal mi je, da ne zna plesati.”

Toda kljub temu, da sta svoj odnos razvijala le na daljavo, je Brenda povedala, da se je hitro zaljubila vanj. Ure in ure sta se pogovarjala po telefonu.

Brenda je predlagala, da se z njim najprej sreča njena mama, in res sta se dobila na kosilu. Ko je mama prišla domov, jo je Brenda prosila, naj Isaiaho oceni od 1 do 10, in mama mu je dala oceno 11 in ji zagotovila, da se bo gotovo hotela poročiti z njim.

14 let po tem dogodku se Brenda in Isaiah bližata 13. obletnici poroke in imata šest otrok. “Tako zelo nas imam rada. Včasih pogledam svojega moža in otroke in se sprašujem, kaj sem naredila, da sem si zaslužila vse to. Ne bi imela toliko otrok, če mož ne bi bil tako sodelujoč. Skuha večerjo, obesi perilo, vse delo si porazdeliva. Res sem hvaležna.”

Brenda se je za konec še pošalila, da Isaiah sedaj sicer ni več pobrit, a še vedno ne zna plesati, kljub temu pa je zanjo idealen mož.

Tags:
družinazakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.