Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Glasbeno presenečenje Andree Bocellija ob veliki noči

Andrea Bocelli documentary, the Journey

Fathom Events | Fair Use via YouTube

J-P Mauro - objavljeno 11/03/23

Andrea Bocelli se bo med romanjem po poti Via Francigena srečeval z različnimi krščanskimi pevci in celo s papežem Frančiškom!

Svetovno znani operni pevec Andrea Bocelli se odpravlja na potovanje na velika platna v novem celovečernem dokumentarnem filmu, ki v kinematografe prihaja letos aprila. Naslov filma je The Journey: A Musical Special from Andrea Bocelli, priljubljeni pevec pa bo v njem z gledalci delil svoje glasbene nastope in zaupne pogovore, medtem ko bo romal po čudoviti italijanski pokrajini.

Gledalci se bodo pridružili Andrei Bocelliju in njegovi ženi Veronici, ko bosta obiskala dele poti Via Francigena, znamenite romarske poti iz 1. stoletja, ki se vije od švicarskih Alp na prelazu svetega Bernarda do italijanske prestolnice. Pot običajno traja 50 dni, Bocellijevo romanje pa bo zgoščeno v 105 minut.

Na poti se bosta zakonca Bocelli srečala z nekaterimi največjimi imeni krščanske glasbe: med njimi so Tori Kelly, TAYA, Tauren Wells in Michael W. Smith. Katere pesmi bodo izvajali ti zvezdniki iz sveta verske glasbe, sicer ni bilo objavljeno, precej verjetno pa je, da bodo posegli v Bocellijev operni repertoar, tako kot gre pričakovati, da bo Bocelli stopil na področje krščanskega popa in zapel kakšno izmed njihovih pesmi. Kot kralj različnih glasbenih zvrsti je Bocelli že zdavnaj dokazal, da ni žanra, ki bi bil zunaj dometa njegovega občudovanja vrednega tenorja.

Pričakovati je, da bodo Bocelli in njegovi gostje v pogovorih predstavili prednosti verske glasbe in morda celo spregovorili o tem, kako se je delo v glasbeni industriji dotaknilo njihove vere. Kot gost bo nastopil tudi papež Frančišek, kar bo poudarek filma gotovo ohranilo pri srcu in osrednji temi vsake krščanske pesmi: Jezusu Kristusu.

Film dopolnjujejo gostujoči nastopi valižanske sopranistke Katherine Jenkins, francoske sopranistke Clare Barbier Serrano, slovitega hrvaškega dua 2Cellos, italijanskega kitarskega kvinteta 40 Fingers, Andreovega sina Mattea Bocellija in drugih.

Ob tolikšnem številu svetovno priznanih izvajalcev, ki bodo predstavili najboljše, kar lahko ponudijo, lahko občinstvo pričakuje vrtoglavo količino glasbe in vrhunsko večerno zabavo.

Ray Nutt, izvršni direktor podjetja Fathom Events, ki film prinaša v kinematografe, je film takole komentiral:

“Andrea Bocelli je vrhunski tenorist in njegov glas v kombinaciji s čudovitimi posnetki in glasbo v filmu The Journey predstavlja izjemen dogodek. Ta dokumentarec o Andreovem romanju, ki kar prekipeva od vere, bo čudovit prispevek v kinematografih ob letošnjih velikonočnih praznikih.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.