Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Zakonca, ki se poznata že 82 let, sta delila skrivnost svoje neverjetne ljubezenske zgodbe

long marriage

YouTube East Idaho News | zajem zaslona

Valerija Trček - objavljeno 19/02/23

Joel in Carolyn LaPray sta odkrila skrivnost dolgega in srečnega zakona. Poročena sta že 64 let, poznata pa se več kot 80 let!

Joel in Carolyn LaPray sta se spoznala, ko sta bila še malčka. Joel je bil star 23 mesecev, Carolyn pa 14 mesecev. Njuni starši so bili sosedje in prijatelji. Med srečanji, ki sta jih organizirali njuni mami, sta postala prijatelja, pozneje pa sta se zbližala in se poročila. Joel in Carolyn LaPray sta poročena že 64 let, imata šest otrok, 25 vnukov in več kot 30 pravnukov!

Življenjska ljubezenska zgodba

Ko se je začela druga svetovna vojna, sta obe družini zapustili svoj dom, po vojni pa sta se naselili v Loganu v Utahu. Joel in Carolyn sta takrat hodila v osnovno šolo, vendar se nista veliko družila. Ko pa sta bila v drugem letniku srednje šole, je Joel Carolyn povabil na ples. A o tem zmenku imata različne vtise.

Čeprav se je Carolyn zdel Joel prijazen, se ji je zdel tudi nekoliko dolgočasen, saj je ves večer spregovoril komaj dve besedi. Joel pa je bil navdušen. Spominja se, da je razmišljal: “Všeč mi je; mislim, da se bom z njo nekoč poročil.”

Ko sta Joel in Carolyn končala srednjo šolo, sta se začela redno sestajati. Zaljubila sta se, skupaj začela študirati na Univerzi Utah State, se zaročila in poročila ob koncu prvega letnika študija.

Kaj je skrivnost zakonske sreče?

Ko sta se zaročila, je Joelova mama našla ljubko fotografijo iz leta 1941 ali 1942 in naročila prijatelju, naj črno-belo fotografijo obarva. Fotografijo so nato postavili pred njuno poročno torto, spremljal pa jo je napis: “Joel in Carolyn – njun prvi zmenek.”

Na vprašanje, kaj je skrivnost 64-letnega zakona, je Joel hudomušno odgovoril: “Kompromisi. Vsak od naju ima drugačno mnenje. Skleneva kompromis – narediva po njeno.”

“In to mamo osrečuje,” je dodala Carolyn. Če je mama srečna, so vsi srečni. 😊

Tags:
porokazakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.