Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 25. junija |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Prisrčen video malčka med delom je odličen nauk za vse nas

boy weeding garden

Tyla | Facebook

Cerith Gardiner - objavljeno 15/02/23

Vzemite si nekaj sekund časa za malce smeha in pomemben opomnik

Ena izmed pozitivnih plati družbenih omrežij je, da lahko tu in tam poskrbijo za malce smeha. Tako je bilo tudi v primeru objave videoposnetka prisrčnega malčka, ki se zdi izjemno zaposlen z nitno kosilnico.

Deček ima lastno kosilnico – in ne skrbite, seveda gre za igračo! Z vrtnim orodjem v roki se je zavzeto lotil urejanja domačega dvorišča. Pri vsem skupaj pa je izredno zabaven spremljevalni zvok: malček namreč izvrstno posnema glas prave nitne kosilnice.

Na prvi pogled boste morda pomislili, da je omenjeni videoposnetek sicer prikupen, ampak da gre pri vsem skupaj le za slabo minuto zabave. Toda pozor, posnetek vsebuje drobno sporočilo, ki starše in odrasle po vsem svetu opozarja na naše vedenje: otroci so resnično kot gobe; v celoti zrcalijo naše ravnanje in posnemajo vse, kar rečemo ali storimo.

Ta malček nas tudi opozarja, kako radi otroci zavihajo rokave in se lotijo opravil za odrasle. In to je nekaj, kar bi morali spodbujati vsi – v okviru telesnih in duševnih sposobnosti svojega otroka in seveda njegove varnosti.

Svojim otrokom lahko zagotovimo spretnosti in znanje za opravljanje najrazličnejših nalog – tudi če so zgolj navidezne ali zelo preproste: to jim bo pomagalo spoznati, da so sestavni del družinskega življenja, poleg tega pa jim bo posredovalo dragocene dobre navade za prihodnost.

Zato si v spodnjem videoposnetku le oglejte nekaj sekund čistega užitka:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
humorotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.