Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Pravi, da je kot otrok po padcu z drevesa obiskala nebesa. “To je Božja zgodba”

Annabel Beam

Cooper Neill / Getty Images via AFP

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 15/01/23

Annabel je danes stara 21 let. Trdi, da je kot otrok po nesrečnem padcu z drevesa doživela mistično srečanje z Jezusom

Annabel Beam je kot otrok je trpela za strašnimi bolečinami v trebuhu. Pogosto je obiskovala bolnišnico, vendar so bili vsi poskusi zdravljenja neuspešni.

“Njeno življenje je bilo ležanje na kavču v položaju zarodka z grelno blazino na trebuhu. Jemala je 10 zdravil na dan in se počutila zelo šibko,” se spominja njena mama.

“Mama, želim umreti in iti v nebesa z Jezusom”

Zdravniki niso mogli ugotoviti, kaj je narobe z deklico. Vsak zdravnik je postavil drugačno diagnozo, od refluksa do intolerance na laktozo. Annabelina mati se je počutila nemočno, ko je gledala, kako njena hči trpi.

Med enim od mnogih napadov bolečine je Annabel rekla: “Mama, želim umreti in iti z Jezusom v nebesa, kjer ne bo več bolečine. Te bolečine ne želim več čutiti do konca življenja.”

View this post on Instagram

A post shared by Annabel Beam Fanpage PHI🇵🇭 (@annabelbeamlove)

V enem letu je bila deklica hospitalizirana devetkrat. Bila je samo na tekoči hrani in močnih protibolečinskih tabletah, toda trpljenju ni bilo konca.

Bolezen je deklico pahnila v depresijo, ostala sta samo vera in upanje.

Igra na vrtu

V trenutkih, ki jih je preživela doma, se je na vrtu rada igrala s svojima sestrama. Nekega dne se je počutila tako dobro, da se je odločila splezati na drevo. A ni šlo po načrtu ‒ padla je v strohnelo deblo in za nekaj ur obtičala v drevesu.

“Moja najstarejša hči Abbie je stekla v hišo in mi povedala, da je Annabel obtičala v drevesu. Najprej sem mislila, da potrebuje mojo pomoč, da se spusti na tla. Potem sem videla, kaj se je v resnici zgodilo,” se spominja mama.

Intervencija z neba

Poklicala je Annabelinega očeta in prosila za posredovanje reševalcev. Gasilci, ki so bili poklicani na prizorišče, so pet ur poskušali izvleči Annabel in ji rešiti življenje.

Padec z devetih metrov bi moral biti zanjo usoden, toda ni utrpela nobenih poškodb! Izginile so tudi bolečine v trebuhu.

Annabel trdi, da je v teh urah, ko je čakala, da jo iz debla izvlečejo reševalci, obiskala nebesa.

“Tam je bilo izjemno svetlo. Sedla sem v Jezusovo naročje, vprašala sem ga, ali lahko ostanem tam, a je rekel, da ne, ker so neki načrti, ki jih moram izpolniti na zemlji, ki se ne morejo uresničiti v nebesih,” pravi 21-letnica.

Živa je, ker se je zgodil čudež

Annabel pravi tudi, da je tam srečala otroka, ki sta bila podobna njej in njenima sestrama.

“To me je prepričalo, da je to, kar je govorila, res. Hčerkam sem tedaj povedala, da sem imela dva spontana splava,” pravi mama 21-letnice.

“To je Božja zgodba”

Drevo, s katerega je padla Annabel, še stoji na vrtu družine Beamovih, čeprav so po nesreči razmišljali, da bi ga odstranili.

“Kevin (Annabelin oče, op. p.) je šel ven, da bi posekal drevo, vendar tega ni mogel storiti,” pojasnjuje Annabelina mama. “Namesto da bi ga posekal, je vanj z motorno žago vrezal ogromen križ.”

“To ni naša zgodba ‒ to je Božja zgodba,” trdi.

Annabelina mama je o dogodku napisala knjigo Miracles from Heaven (Čudeži iz nebes), leta 2016 pa je na njeni podlagi izšel film z istim naslovom.

Annabel Beam z rodziną

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
otroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.