Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Zanjo
separateurCreated with Sketch.

Torbice, ki jih potrebuje vsaka ženska

woman with purse_Shutterstock_2246416717.jpg

New Africa | Shutterstock

Tina Martinec Selan - objavljeno 11/01/23

Splošni nasvet: kvaliteta pred kvantiteto

Nekatere ženske obožujejo torbice, druge čevlje, tretje šale. Če so torbice vaša strast, je povsem možno, da jih imate doma precej, saj nanje gledate kot zbirateljica in jih verjetno nabirate povsod po svetu. Majcena bisaga z eksotičnega potovanja, večja aktovka, kupljena na potovanju v svetovno metropolo …

Tudi če imate za vse svoje torbice v omarah dovolj prostora, jih kupujte z mislijo, da si vedno privoščite res dobro in kvalitetno torbo. Ne zadovoljite se s torbo slabe kvalitete samo zato, ker je bila poceni. Raje podprite slovenske oblikovalke ali pa si kupite torbo znamke, ki bo jamčila za kvaliteto usnja in izdelave.

Bodisi ste minimalistka bodisi zbirateljica, vsaka ženska potrebuje več kot eno samo torbo. Katere in kako jih izbrati?

Katere torbice nujno potrebujete?

Vsaka ženska, ne glede na starost ali poklic, nujno potrebuje štiri različne torbe. To so: dve dnevni torbi (ena za toplejši del leta in ena za zimo), večerna elegantna torbica in nahrbtnik. Lahko jih imate seveda tudi več.

Dnevna torba

SEARCHNG PURSE

Ta je lahko majhnega, srednjega ali večjega formata, odvisno od tega, kaj vse potrebujete v njej pri vsakodnevnih opravilih. Če imate še majhne otroke, verjetno s seboj nosite od rezervne plenice do hitrih prigrizkov, mini avtomobilčke, majhne slikanice, nalepke, sponkice za lase, …

Povsem mogoče je, da se v njej najde tudi ostanek napol pojedene čokoladice ali razdrobljen piškot. Logično je torej, da mora biti vaša torba nekoliko večja in tudi precej vzdržljiva. Če v torbici nosite samo ključe, denarnico, telefon in toaletno torbico, pa je lahko tudi precej majhne, priročne oblike.

Zimska dnevna torba je običajno nekoliko temnejše barve, saj pozimi nosimo temnejša oblačila kot poleti. Izberite si jo v eni izmed svojih najljubših nevtralnih barv (rjava, črna, temno modra, barva konjaka, bordo rdeča …) ali, če ste za bolj izviren slog, v zelo živi barvi – taka torba vam bo zagotovo popestrila dolge zimske dni.

Poletna dnevna torba je običajno iz svetlejšega materiala, saj tako tudi optično deluje lažje in hladneje. To je lahko slamnati cekar, že leta zelo priljubljen poletni dnevni modni dodatek. Lahko gre za platneno torbo, morda usnjeno “pletenko” ali torbo, ki ste jo prinesle s kakšnega potovanja in ima etno pridih.

Večerna torbica

shutterstock_2037051500.jpg

Torbica, ki je običajno pisemske oblike in ima izrazito dekorativen namen, se mora nujno razlikovati od dnevne, saj vanjo ne spada večina stvari, ki jih podnevi tovorimo s seboj. Pač pa imamo za večerne ali posebne priložnosti s seboj res le najnujnejše, recimo bančno kartico, robčke, šminko in telefon.

Večerna torbica je majhna in elegantna, potrebujete pa jo za priložnosti, ko bi bila velika, okorna dnevna torba preprosto odveč oziroma ne bi pristajala k elegantnejši opravi. Če imamo oblečeno obleko, ki je iz elegantnega materiala in smo poleg nje uskladile tudi čevlje, pričesko in nakit, bi z dnevno torbo (ali še huje: nahrbtnikom) res vse pokvarile.

Takšne priložnosti so: koncerti in večerne prireditve (gledališče, opera, …), poroke, svečane obletnice, praznovanja, sprejemi, gala večerje in podobno. Izberite nekaj luštnega, pojdite iz svojih okvirjev.

Ker ima mala večerna torbica dekorativen namen, se lahko malce posvetlika, je iz razkošnega materiala (lak, žamet, svila) ali ima okrasne pošitke. Večerna torbica je bolj nakit kot kos oblačila, zato jo lahko na tak način tudi razumemo.

Nahrbtnik

backpack_shutterstock_1449574139.jpg

Vsaka ženska pa potrebuje tudi nahrbtnik, preprosto zato, ker je praktičen in ker je včasih priložnost tako sproščene ali športne narave, da bi bilo neprimerno, če bi kombinirale dnevno (poslovno) ali večerno torbo.

Ko gremo na sprehod, piknik, srečanja s skavti ali taborniki, k sosedom na vrtno zabavo ali z otroki na igrišče, pač potrebujemo s sabo nekaj, kar se bo ujemalo z našo (verjetno sproščeno do športno) opravo. Manjšega nahrbtnika, naj bo iz blaga, umetnega materiala ali usnja, nam ne bo škoda in brez slabe vesti ga lahko odložimo tudi na tla.

Tags:
moda
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.