Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

5 odmevnih vlogov Aleteijinih sodelavcev

Aleteijini vlogerji Urban Lesjak, zakonca Kosi, Martin Golob

Fotograija je last Urbana Lesjaka | Siniša Kanižaj

Aleteia Slovenija - objavljeno 26/12/22

Hvaležni smo za naše vlogerje

Ekipi Aleteie se je v petih letih delovanja pridružilo kar nekaj vlogerjev, ki svoja sporočila predajajo prek kratkih video nagovorov.

Začetnik vloganja pri Aleteii je bil duhovnik Janez Evangelist Rus, ki mu je kmalu zatem sledil župnik Martin Golob. Z nami je svoja razmišljanja delila tudi Sabina Košmrl Kaučič.

V letošnjem letu so nas poleg Martina z vlogi razveseljevali še Simona in Matjaž Kosi in župnik Urban Lesjak, ki so skupaj posneli 39 vlogov. No, pravzaprav se bo ta številka v zadnjih dneh novega leta še nekoliko povečala. 😉

Februarja smo na Aleteii začeli z novo serijo vlogov, ki smo jo poimenovali Vprašaj župnika. Na radovedna vprašanja bralcev, ki se dotikajo našega vsakdana skozi oči vere, odgovarja župnik Urban Lesjak, župnik na Polzeli.

Podrobneje ga spoznajte v fotogaleriji:

Še posebej je bil odmeven njegov zadnji vlog, v katerem je odgovarjal na vprašanje, zakaj nekateri župniki nočejo krstiti otrok neporočenih staršev.

Če imate tudi vi vprašanje, ki bi ga zastavili župniku Urbanu, vabljeni, da nam pišete in tako pomagate soustvarjati serijo video vsebin Vprašaj župnika.


Zakonca Simona in Matjaž Kosi, ki ustvarjata pod imenom Misticizem, sta se Aleteijini ekipi pridružila lani poleti. Enkrat mesečno se lotevata raznolikih tem, vse pa so začinjene vsaj s kančkom humorja, kar je tudi njun prepoznaven znak.

Kdo sestavlja družino Kosi?

Njun najodmevnejši vlog v letošnjem letu je govoril o precej resni tematiki: žaljivkah na spletu, s katerimi se pogosto soočata tudi Simona in Matjaž. Kako se odzoveta?  

V drugem vlogu pa sta zaskrbljenima prijateljema pojasnjevala, zakaj obiskujeta zakonsko skupino. Dokaz, da jima ti skupni trenutki za negovanje zakona dobro denejo, je 10. obletnica poroke, ki sta jo praznovala maja.


Martin Golob je naš vloger od leta 2018 in verjamemo, da ga vsi zelo dobro poznate.

Pri založbi Družina je letos izšla knjiga o Martinu Golobu.

Enega letošnjih odmevnejših vlogov je posnel za prav posebno osebo – ob materinskem dnevu se je svoji mami zahvalil za življenje in vse, kar mu je podarila.

Ob vseh parih, ki jih je letos poročil, je razmišljal tudi o pomenu zakona in pogumu, ki ga sprejmejo pari, ko se poročijo. Hkrati je predal sporočilo vsem tistim, ki poroki ne pripisujejo prave vrednosti.

Tags:
pregled letavlog
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.