Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Gluhi Nick je v svoje zavetje sprejel gluhega psička in ga naučil znakovnega jezika

Nick-Abbott-and-Emerson.jpg

Instagram profile Nick Abbott | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 22/12/22

Nick in Emerson sta se takoj povezala

Številni ljudje se z veseljem odločijo, da bodo brezdomnim ali zapuščenim živalim ponudili dom in ljubezen. Žal pa vsi ljubljenčki ne dobijo novega doma, še posebej ne stari, bolni ali invalidni .

Za prikupnega črnega mešančka Emersona se je zgodba končala srečno. Ko so ga pri mesecu in pol rešili, je veterinar poleg drugih težav ugotovil, da kužek ne sliši. Kljub temu je dobil svoj dom.

View this post on Instagram

A post shared by Nick Abbott (@nickandemerson)

Nick je začutil posebno vez

Nick Abbott je 31-letnik iz Maina, ki se je rodil gluh. Ko je na družbenih omrežjih videl, da gluh kužek išče dom, je začutil, da se lahko z njim poveže. V zavetišču so jima z veseljem priskočili na pomoč in izpeljali posvojitev v 24 urah.

Ko sta se Nick in mladiček končno srečala, je bila njuna povezava takojšnja. Po besedah ​​Richelle Abbott, Nickove mame, sta oba kot ustvarjena drug za drugega.

Znakovni jezik

Emerson zaupa Nicku in se opira nanj. Nick ga je začel poučevati znakovni jezik, najprej s preprostimi ukazi, kot so sedi, pridi sem in lezi. Emerson laja vsakič, ko se Nick dotakne njegove ušesne mečice.

Njuno prisrčno prijateljstvo je pisatelj Thomas J. Torrington opisal v otroški knjigi z naslovom I picked him (Izbral sem ga, op. a.). S svojo zgodbo pa širita dobro še naprej, saj gre del izkupička od vsake prodaje za pomoč slušno prizadetim ljudem in zavetiščem za živali.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.