Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

6 svetopisemskih citatov za izgubljene najstnike

sad teenager

fizkes | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 02/12/22

Današnji mladi bolj kot kadarkoli prej potrebujejo smernice iz Svetega pisma, ki jim lahko pomagajo krmariti skozi življenjske vzpone in padce

Biti najstnik v današnjem svetu ni preprosto. Ne gre le za skušnjave vse okoli nas, ampak tudi za družbena omrežja, ki lahko načnejo samopodobo.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Ko je najstnik ujet v svoje strahove, pogosto ostane malo prostora, da bi videl pot naprej. Ovire se zdijo prevelike, da bi jih lahko presegli, in hitro se zgodi, da se znajdemo v ciklu obupa.

Vendar je pomembno, da mlajše generacije vedo, da je nekaj dvoma vase del odraščanja. Navsezadnje je celo Jezus v svojem življenju doživljal trenutke globokega dvoma. In v teh temnih časih se je obrnil k svojemu nebeškemu Očetu; prav to je nekaj, k čemur lahko spodbudimo svoje otroke.

Na srečo lahko naši občasno težavni najstniki v Svetem pismu najdejo besede modrosti in tolažbe. In tukaj je le nekaj naših najljubših, ki jim bodo pomagali na njihovi poti:

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Katarina Berden.

Tags:
Sveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.