Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Zanimivosti
separateurCreated with Sketch.

Dragi bralci, znova ste nas navdušili s svojimi adventnimi venčki

Adventni vencek 2022

bralka Damjana

Aleteia Slovenija - objavljeno 27/11/22

Imeli smo zelo težko delo: med mnogo čudovitimi venčki izbrati le nekatere

Dragi bralci, najlepša hvala, ker ste nas močno presenetili in poslali več sto fotografij svojih adventnih venčkov! Kakšne umetnine! Če bi lahko, bi v prispevek vključili kar vse fotografije venčkov, ki smo jih prejeli, vendar je to žal nemogoče, zato smo morali izbrati le peščico.

Za ogled prve fotogalerije kliknite tukaj

Za ogled druge fotogalerije kliknite tukaj

Navdušeni smo nad vašo kreativnostjo in izvirnostjo! Čeprav ste vsi izdelovali adventne venčke, si niti dva med mnogimi nista popolnoma enaka. Vabimo vas, da si ogledate dve fotogaleriji venčkov.

Za ogled tretje fotogalerije kliknite tukaj

Nekateri ste se odločili za bolj tradicionalne izdelke, torej okrogel venec z vijoličastimi svečami in nekaj dodatki, drugi ste namesto vijoličastih izbrali bele, rdeče in modre sveče. Nekateri ste namesto okrogle oblike ustvarili pravokotno in kvadratno, drugi ste dodali zanimive okraske, od jelenčkov do palčkov, dodali ste tudi podobe angelov ali Marije.

Med vsemi umetninami so nam padli v oči tisti venčki, ki jih morda nismo toliko vajeni in še posebej kažejo vašo iznajdljivost.

Najbolj smo bili veseli venčkov, ki so jih izdelali naši najmlajši, torej vaši otroci ali vnuki. Nekatere smo izbrali in jih predstavili v tretji fotogaleriji.

Še enkrat se vam zahvaljujemo za neverjeten odziv. Prav vsak venček si zasluži pohvalo. Želimo vam, da vam ne bodo služili le kot okras, ampak tudi kot zbirno mesto za pogovor in samostojno ali skupno molitev.

Blagoslovljen adventni čas! 😊

Tags:
advent
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.