Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mama je hčerin invalidski voziček spremenila v Pepelkino čarobno kočijo

matka przygotowała niepełnosprawnej córce fantastyczny kostium na bal

Tiffany Breen | Facebook

Anna Gębalska-Berekets - objavljeno 26/11/22

"Želela sem si, da bi pritegnila pozornost na pozitiven način," pravi Tiffany, mama triletne Roslyn

Roslyn se je rodila z artrogripozo, redko motnjo, ki se odraža v kontrakturah sklepov in krčih. Zato uporablja invalidski voziček.

Tako kot mnogi njeni vrstniki tudi Roslyn uživa v smehu, igranju in preživljanju časa s prijatelji. Obožuje Disneyjeve risanke. Njena mama Tiffany se je zato odločila pripraviti presenečenje.

“Obožuje Disneyja, zato smo vedeli, da ji bo všeč kostum Pepelke,” pravi.

Pepelka v svetleči kočiji

Tiffany je želela ustvariti kostum, ki bi ustrezal hčerinemu vozičku. Nazadnje se je spomnila, da bi ga lahko spremenila v čudovito Pepelkino kočijo, ki se poleg vsega še sveti v temi.

“Vzela sem nekaj žic in nekaj lepilnega traku. Kupili smo tudi nekaj lučk na baterijo. Uporabila sem hula obroče in zadrge,” pripoveduje Tiffany.

“Sveti se!” je v šoku vzkliknila Roslyn, ko je prvič videla mamino stvaritev. “Želela sem si, da bi pritegnila pozornost na pozitiven način,” pravi Tiffany. “Včasih nas ljudje gledajo, a iz drugih razlogov,” dodaja.

Ko je deklica v kostumu obiskala dogodek za družine v bližnjem živalskem vrtu, je vanjo strmelo veliko ljudi, vendar ne zaradi njene invalidnosti. Pohvalili so idejo in prosili za skupne fotografije.

Roslyn je bila videti čudovito. Oblečena je bila v svetlo modro plesno obleko, kakršno ima Pepelka, in čudovite copatke. Bila je navdušena nad svojim videzom. Disneyjeve princeske so Roslyn tako všeč, da je njena mama za svojo hčerko pripravila še dva kostuma.

Deklico je oblekla v Zlatolasko in princeso Elso, junakinjo iz Disneyjeve riskanke Ledeno kraljestvo. “Mamica je moj voziček spremenila v pravi ledeni prestol,” je bila navdušena Roslyn.

“Ni stvari, ki je ne bi mogla narediti”

TIffany pojasnjuje, da rada izkoristi svojo ustvarjalnost in poskrbi, da se njena hčerkica počuti posebno in ljubljeno.

“Sosedje in prijatelji so že neučakani, da vidijo, kaj pripravljamo,” pravi. “Ni stvari, ki je ne bi mogla narediti,” dodaja.

“To je neverjetno. Zaslužiš si nagrado za mamo leta!”

“Njen kostum in tiste lučke na invalidskem vozičku so neverjetni, ona pa je tako srčkana. Še tako naprej! Če bi obstajalo kakšno tekmovanje za najlepši kostum, bi rekel, da ste zmagali!”

“Ta čudovit voz se ne le sveti, zdi se, kot da lebdi v zraku! In Roslyn je bila videti kot prava Pepelka!”

“Princesa Roslyn sije! Ta čarobnost najverjetneje izvira iz ljubezni, ki jo obdaja. Vedno si zapomni, princesa Roslyn, da te pravo princeso naredi ljubezen v srcu! Deli to s svetom!” se glasijo odzivi ljudi na družabnih omrežjih.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla inpriredila Veronika Snoj.

Tags:
bolezeninvalidnostotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.