Aleteia logoAleteia logoAleteia
Ned, 14. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

“To knjigo bi lahko predpisovali na recept namesto baldrijanovih kapljic”

SK_Promocija_Knjige_MartinGolob_0014_221121.jpg

Siniša Kanižaj | Druzina.si

Aleteia Slovenija - objavljeno 21/11/22

Knjiga bo nagovorila tako birmance kot starejše, tako dejavne kristjane kot tiste, ki Cerkvi niso tako blizu

Po Martinovih 100 vlogih in petih letih delovanja Aleteie v Sloveniji je čas za nekaj svežega: luč sveta je ugledala knjiga z Martinovimi mislimi, spodbudami, izkušnjami, pričevanji.

Knjigo Na spletni prižnici, ki je izšla pri založbi Družina, je na podlagi pogovorov z Martinom napisal naš novinar Lojze Grčman, z njenim nakupom pa boste tudi podprli delovanje Aleteie.

“Za nas je ta knjiga eno veliko veselje,” pravi direktor medijske hiše Družina Tone Rode. “Nisem popoln in nisem ne vem kakšen zgled. Največjo potrditev, da je knjiga v redu, pa sta mi – poleg mojih staršev – dala nadškof Stanislav Zore in moj profesor Bogdan Dolenc,” pravi Martin Golob. Ne želi, da bi bila knjiga hvala njegovim dejanjem, ampak pričevanje, da je lepo moliti, lepo krščansko živeti. “To ni knjiga o tem, kako živeti, ampak kako živim,” pravi v knjigi.

“Veste, kaj imata slava in lepota skupnega? Oboje je minljivo. Če stojiš, pazi, da ne padeš. Gotovo bom naredil še marsikatero napako. Imam pa odgovornost, da ljudi ne razočaram. Zato raje ostajam bolj pri tleh,” je Martin odgovoril na vprašanje, kako ohranja ponižnost kljub veliki prepoznavnosti in medijski slavi.

“Verjamem, da vse to vodi Bog. Čudim se velikim stvarem, ki jih Bog dela po nas.”

Martin

“To knjigo bi lahko predpisovali na recept namesto baldrijanovih kapljic,” je knjigo pospremila voditeljica Bernarda Žarn.

Martin v knjigi pripoveduje o začetkih svojega vloganja, medijskih izkušnjah, osebni rasti. V drugem sklopu osvetli odnose, ki tkejo naša življenja – od otroštva do duhovniškega poklica. V tretjem in četrtem delu pa se posveti duhovnosti – molitvi, zakramentom, Božjim zapovedim in blagrom.

“Hvaležen sem za Martinovo vztrajnost. Nekoč sva se dobila in posnela pogovor, čeprav je bil po dveh romarskih nočeh brez spanca tako utrujen, da mu tedaj ne bi pomagala niti trojna doza kave. Intervjuji niso bili niti najmanj dolgočasni – teme so se odpirale, prepletale, nizali so se primeri iz njegove duhovniške prakse in življenjskih izkušenj,” se nastajanja knjige spominja Lojze.

“Na trenutke sva ob snovanju knjige z Martinom prišla do vsebin, ki so bile ganljive, spet drugič pa sva se nasmihala in kdaj celo krohotala ob kakem dovtipu. Ure in ure pogovorov z Martinom so bile nepozabna izkušnja, prvovrstna kateheza tudi zame.”

Z nakupom knjige pomagate Žigu

Martin je vesel, da ima knjiga tudi dobrodelno noto. 2 evra od vsakega izvoda knjige namreč darujete za Žiga iz Velenja, ki ima cerebralno paralizo. O njem in preizkušnjah njegove družine si lahko več preberete tukaj.

Tags:
Martin Golob
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.