Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Angeli, ki posojajo krila ponesrečenim motoristom

martin golob luka zajc

Lojze Grčman | Aleteia

Luka Zajc z Martinom Golobom, tudi članom Belih angelov

Lojze Grčman - objavljeno 11/10/22

Dobrodelnost za ponesrečene motoriste v moralnem in materialnem smislu

“Sprva se okrog njega sicer kaj dogaja, sčasoma pa po nesreči motorist ostane sam s svojimi travmami. Potrebuje pogovor. Že to, da ga obiščemo, je veliko. Mi bi radi pomagali več ljudem, ampak je včasih težko priti do njih, ker se ne želijo izpostavljati, povedati svoje zgodbe. Nerodno jim je. Kdorkoli pozna koga, ki se je ponesrečil, naj nam sporoči, pomagali bomo po svojih močeh,” je po maši za pokojne motoriste in blagoslovu motorjev, ki so v nedeljo zasedli res vse mogoče kotičke ob cerkvi svetega Mihaela v Grosupljem, povabil Luka Zajc.

Tudi on je član Zavoda Beli angeli, ki je bil soorganizator blagoslova in nudi moralno ter materialno podporo ponesrečenim motoristom in njihovim družinam. V prispodobi: angeli, ki posojajo krila drugim. In ne, sploh ni treba, da ste motorist, da bi napravili kaj dobrega zanje: “Vsak je lahko beli angel, vsak lahko pomaga po svojih močeh, nekaj pa nas je v ožji ekipi. Zraven pa lahko pride vsakdo, nimamo članstva in članarine.”

Protislovno, a še kako resnično: za prihodnost si želi, da bi pomagali čim manj ljudem. “To pomeni, da bi bilo manj ponesrečencev. Vsekakor bomo organizirali več akcij, med drugim krvodajalsko.” Svoje misli pa Luka sklene s sporočilom za vse nas: “Vozite z glavo. Bolje, da na cilj prideš malo pozneje, a cel.”

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.