Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Pohod za življenje 2022: “Enakopravnost se začne pred rojstvom!”

309422287_471464111700220_8115727068398741524_n.jpg

Urška Leskovšek | Aleteia

Marko Mesojedec - Valerija Trček - objavljeno 01/10/22

Več tisoč ljudi je na ljubljanskih ulicah izrazilo podporo življenju

Prešernov trg v Ljubljani je bil danes prizorišče Pohoda za življenje 2022. Pohod za življenje je največji letni pohod za spodbujanje veselja do življenja, osveščanja o nevarnostih splava ter sočutja z žrtvami splava.Na njem udeleženci javno pokažejo, da se zavzemajo za življenje najbolj ranljivih in nemočnih med nami – to so nerojeni otroci ter njihove mame in očetje v stiski.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

V Sloveniji so prvi Pohod za življenje organizirali 3. oktobra 2014 v Ljubljani. Drugi je bil leta 2020 in odtlej ga pripravljajo vsako leto.

Osrednji program je bil poln glasbe in osebnih pričevanj

Ob 10. uri se je začel osrednji program, v katerem so med drugimi nastopili glasbeni gostje Vinko Cankar (nekdanji član skupine Čuki), Nada Žgur z otroškim zborčkom, Marko Nzobandora in Simona Plut s pesmijo Čudež življenja, ki je nastala ob letošnjem pohodu. Udeleženci so prisluhnili tudi osebnim zgodbam in nagovorom.

Fotoutrinki letošnjega pohoda:

Letošnje sporočilo množične prireditve je “Enakopravnost se začne pred rojstvom”. Po besedah voditeljice pohoda Urše Cankar Soaresje enakopravnost “res pomembna vrednota”, ki pa običajno ne zajame vseh ljudi. Prireditelji z geslom pohoda usmerjajo reflektor na otroke pred rojstvom in sporočajo, da so tudi oni enakopravni del družbe, pa jim to enakopravnost odrekajo, ker jim odrekajo pravico do življenja.

Voditeljica pohoda je v pozdravnem nagovoru izrazila veselje nad velikim številom navzočih. Izpostavila je osnovno sporočilo udeležencev današnje prireditve: življenje je osnovna človekova pravica. V nagovoru pa je izpostavila: “Dragi moški, vi ste tisti, ki lahko zaščitite ženske.”

Udeleženci so se po zaključenem programu odpravili na pohod po ljubljanskih ulicah. Pohod se je zaključil na Trgu republike pred državnim zborom.

Utrinke iz lanskega pohoda lahko pogledate tukaj:

Tags:
splav
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.