Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Pohoda za življenje se je v ZDA udeležilo več tisoč mladih. Kako pa bo v soboto pri nas?

WEB3-MARCH-FOR-LIFE-HARRISBURG-PA-2022-Jeffrey-Bruno-005.jpg

Urška Kolenc - Kathleen N. Hattrup - objavljeno 29/09/22

Radosten pohod za življenje, ki ga pričakujemo tudi pri nas

Potem ko je ameriško vrhovno sodišče razveljavilo sodbo v primeru Roe proti Wade iz leta 1973 in s tem ukinilo pravico do splava v ZDA, so se mnogi spraševali, kaj se bo zgodilo z osrednjim letnim shodom podpornikov življenja v ZDA. Je sploh še potreben?

Udeleženci so se pohoda za življenje, ki je potekal v Filadelfiji, brez zadržkov množično udeležili tudi letos. Veselega in živahnega duha so še bolj popestrili številni mladi, ki se zadnja leta vse pogosteje udeležujejo tovrstnih pohodov, se javno zoperstavljajo zagovornikom splava in dokazujejo, da jim je življenje nekaj svetega.

WEB3-MARCH-FOR-LIFE-HARRISBURG-PA-2022-Jeffrey-Bruno-012.jpg

Za katoličane je bil dogodek prežet tudi z močno vero. Srečanje se je začelo s sveto mašo, ki jo je daroval pomožni škof Walterscheid iz škofije Pittsburgh. Sklepno sveto mašo pa je obhajal nadškof Perez iz nadškofije Filadelfija.

Protestnikov ob prvem pohodu po odmevni spremembi razsodbe Roe in Wade kljub pričakovanjem organizatorjev ni bilo. Dogodek je bil pristno srečanje več tisoč ljudi, ki v ospredje postavljajo dostojanstvo vsakega človeka in njegovo pravico do življenja.

WEB3-MARCH-FOR-LIFE-HARRISBURG-PA-2022-Jeffrey-Bruno-002.jpg

Potem ko se je pri nas v torek na Shodu za družino pred Državnim zborom zbralo okrog 10.000 ljudi, nas novica navdaja z upanjem, da bo tako tudi v soboto, 1. oktobra, ko bo pod geslom Enakopravnost se začne pred rojstvom v Ljubljani potekal vseslovenski pohod za življenje z začetkom ob 9.30 na Prešernovem trgu. Več informacij najdete na tej povezavi

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.