Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

11 osupljivih dejstev o Westminstrski opatiji

shutterstock_476274082.jpg

Grzegorz_Pakula | Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 23/09/22

V veličastni opatiji so obhajali žalno slovesnost ob pogrebu kraljice Elizabete II.. Spoznajte zgodovino te mogočne stavbe

Pogreb pokojne britanske monarhinje si je ogledalo na milijone ljudi, ki so ob tem imeli priložnost, da so prek zaslonov v vsem njenem sijaju občudovali tudi Westminstrsko opatijo. V tem zgodovinskem trenutku si vzemite nekaj časa in spoznajte veličastno opatijo v osrčju britanske prestolnice ter katoliškega svetnika v središču njene zgodovine, ki še danes igra pomembno vlogo.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.