Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Dogodek, na katerem v soboto ne bi smel manjkati noben moški

web 3 srecanje moz (6)

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Srečanje mož leta 2019.

Aleteia Slovenija - objavljeno 22/09/22

V Mariboru se bodo že tretjič zapovrstjo srečali možje

Prihajajočo soboto, 24. septembra 2022, bo potekalo že 3. vseslovensko srečanje mož, očetov in sinov. Dogodek je sad pobude mož in štirinajstletnega skupnega dela po metodi duhovnega pogovora. Iz tega je nastalo po Sloveniji že osemnajst moških skupin, ki rastejo iz odmikov za moške. Dejavni so na področju družine, Cerkve in družbe.

Družine in družba potrebujejo pogumne in odgovorne očete. Može, ki znajo drug drugemu pomagati živeti novozavezno moškost: “To je moje telo, ki se daje za vas!” To pa možje živijo skupaj z ženami v Cerkvi. Zato je letošnja tema: Moža in ženo ju je ustvaril.

Zakaj naj se moški udeležijo tega dogodka?

Program sobotnega dogajanja bo zelo bogat. Dogodek se bo začel s sveto mašo, po njej pa se bodo zvrstile različne aktivnosti, od predavanja, pogovorov, okrogle mize, pa do sklepnega slavljenja. Osrednje predavanje bosta imela psiholog in psihoterapevt dr. Andrej Perkoin srčna žena, mati in koordinatorka Pohodov za življenjeUrša Cankar Soares.

Zakaj pa naj žene spodbudijo svoje može, naj se udeležijo dogodka? Za odgovor na to vprašanje smo se obrnili na ženo osrednjega predavatelja, gospo Vereno Perko.

“Zato, ker so moški glave družine, srce družine je pa sveti zakon. Seveda mora moški vedeti, kaj je njegova vloga, zato da bo dober in ljubeč mož in predvsem dober starš. Žena rabi oporo, žena rabi ljubečega moža, enako otroci, in pa seveda odločnega moža. Če pa ne ve, kam, potem je težko odločen.”

Gospo Vereno smo povprašali, ali nam lahko zaupa kakšen drobec iz predavanja dr. Andreja Perka.

“Kolikor poznam svojega moža, bo govoril o vlogi moškega, o vlogi očeta, ki je danes v splošnem feminizmu popolnoma odrinjena, zanemarjena, moške se sploh prikazuje v eni negativni vlogi. Osvetlil bo vlogo družine kot temelj zahodne civilizacije.”

Gotovo se bo za vsakega našlo kaj nagovarjujočega. Podroben program dogodka in obrazec za prijavo najdete na tej spletni strani.

Utrinke izpred treh let si lahko pogledate v spodnji fotogaleriji:

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.