Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Nekdanja miss Minnesote je zdaj misijonarka

Kathryn-Kueppers-FOCUS-photo-e1662319546245.jpeg

Kathryn Kueppers

Theresa Civantos Barber - objavljeno 16/09/22

Izkazalo se je, da imata zmaga na tekmovanju in misijonarska služba veliko več skupnega, kot bi pričakovali!

Morda se vam ne zdi, da imata zmaga na tekmovanju in misijonarska služba veliko skupnega, toda ta mlada ženska je ugotovila, da se obe vlogi precej prekrivata.

Kathryn Kueppers je bila okronana za miss Minnesote leta 2019 in je na koncu to vlogo opravljala dve leti (izbor za miss Amerike je bil leta 2020 zaradi svetovne pandemije odpovedan).

Danes služi kot misijonarka FOCUS-a in ugotovila je, da jo je njena vloga na tekmovanju dobro pripravila na misijonsko področje.

Že med tekmovanjem se je veliko srečevala z ljudmi

“Velik del tega, kar sem počela kot miss Minnesote, je bilo srečanje z ljudmi,” je povedala v intervjuju za Aleteio. “Ljudi sem srečevala vsak dan, povsod in iz vseh družbenih slojev.”

Kathryn-Kueppers-FOCUS-photo-w-Miami-shirt.jpeg

Hitro je spoznala, da si vsak človek, ki ga je srečala, želi biti opažen, slišan in ljubljen. “Naučiti se videti dostojanstvo v vsakem človeku in se sproščeno pogovarjati s tujci je bila največja lekcija, ki se je prenesla v moj misijon,” je dejala.

Misijonarji FOCUS-a (Fellowship of Catholic University Students – Družba študentov katoliške univerze) služijo skupaj z duhovniki in kaplani v kampusu, srečujejo se z desettisoči ljudmi po vsem svetu in z njimi delijo katoliško vero.

Kathrynina zgodba je fascinantna in njeno delo kraljice lepotnega izbora in misijonarke je le vrh ledene gore.

Kakršna mati, takšna hči

Izkazalo se je, da je bila njena največja inspiracija za nastop na tekmovanju njena mama. Kathrynina mati je bila leta 1983 miss Minnesote. “Vsako leto sva skupaj gledali tekmovanje,” se spominja Kathryn. Poleg njene mame so “me ženske, ki sem jih videla tekmovati pred mano, resnično navdihnile za tekmovanje”.

Občudovala je karierne želje, talente in služenje, ki so jih pokazale te ženske. Želela je sodelovati na istem izboru in postati tako dober človek, kot so bile one.

Pretekle zmagovalke za miss Minnesote se je odločila počastiti s posebnim videoposnetkom:

Navdihujoč način življenja

Kako pa je postala misijonarka? Pojasnila je, da se je vse začelo, ko je na fakulteti srečala nekaj misijonarjev FOCUS-a.

“Misijonarji FOCUS, ki sem jih srečala v centru Mankato Newman državne univerze v Minnesoti (MSU), so mi spremenili življenje,” je rekla.

“Podobno kot lepotne kraljice, ki so me navdihnile s svojim načinom življenja, ko sem bila mlajša, so me ti misijonarji navdihnili s svojim načinom življenja. Živeli so z vidnim veseljem in vse odkrito darovali Gospodu.”

Kathryn-Kueppers.team_.Fr_.-Jacob..jpeg

Spoznala je, da želi ne samo živeti to vero, ampak jo deliti z drugimi, kot so to počeli oni. Zato se je pridružila FOCUS-u in bo sodelovala z duhovniki kampusa in ekipo FOCUS-a na Univerzi Miami v Ohiu.

“Študente smo že vabili na dogodke v kampusu, na piknike, mašo in začeli naše prve svetopisemske ure,” je povedala. “Veselje je poglabljati odnos z našim Gospodom ob teh študentih!”

Kathryn še ne ve, kaj bo počela po preteku svojega časa s FOCUS-om. “Manj časa porabim za načrtovanje svojih naslednjih korakov in več časa za spraševanje Boga: ‘Kaj želiš od današnjega dne?’,” je povedala.

Karkoli sledi, je Kathryn mirna in zaupa v Božji načrt zanjo. “Verjetno ni tisti, o katerem trenutno razmišljate, vendar je njegov načrt veliko boljši in še bolj vznemirljiv,” je rekla.

Kathryn-Kueppers-FOCUS-team-at-New-Staff-Training.jpeg

Njen najboljši nasvet?

Vsak dan si vzemite čas za molitev.

“Ugotovila sem, da je vsakodnevna molitev edini najboljši način, da slišimo, kakšen je Božji načrt. Z molitvijo gradimo odnos in zaupanje z Jezusom ter odpiramo svoja srca njegovi modrosti.”

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Valerija Trček.

Tags:
lepotamisijonar
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.