Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sob, 20. aprila |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Ta svetopisemska vrstica nas spodbuja k molitvi najmanj trikrat na dan

shutterstock_1779968090.jpg

d.ee_angelo | Shutterstock

Philip Kosloski - objavljeno 11/09/22

Spodbujeni smo sicer k molitvi "brez prestanka", toda za začetek lahko molimo trikrat na dan

Mnogi kristjani imajo navado moliti zjutraj in zvečer. To je hvalevredna navada, toda Sveto pismo predlaga, naj čez dan molimo vsaj še enkrat. Pisec psalmov nas spodbuja, naj molimo trikrat na dan, saj nam zagotavlja, da je molitev ustrezen okvir za celoten dan.

Spodnji svetopisemski odlomek bi morali imeti vedno pri roki, da bi nas spomnil na molitev ne le zjutraj in zvečer, temveč tudi sredi dneva.

Jaz pa bom klical k Bogu,
in Gospod me bo rešil.
Zvečer, zjutraj in opoldne bom tožil in stokal,
in slišal bo moj klic.

Psalm 55, 17-18

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
molitevSveto pismo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.