Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 23. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Sporočilo v steklenici, ki je po 27 letih povzročilo precejšnje vznemirjenje

Terry-Pettijohn-with-the-note-in-a-bottle-he-found-while-cleaning-up-trash-along-a-bayou-in-La-Marque

Keep La Marque Beautiful Commission

Theresa Civantos Barber - objavljeno 09/09/22

Fantje, ki so steklenico odvrgli v vodo, niso vedeli, ali jo bo kdo kdajkoli našel. Bog pa je vedel in po njegovi časovnici se je to zgodilo takrat, ko je bilo to najbolj potrebno

Sliši se kot prizor iz klasičnega filma iz devetdesetih let preteklega stoletja: štirje dečki se zberejo okoli bleščeče modre steklenice in napišejo sporočilo, ga skrijejo vanjo in nato steklenico odvržejo v vodo.

V tem primeru se je to resnično zgodilo in ti otroci niso pričakovali, da se bo njihovo sporočilo 27 let pozneje vrnilo k njim. Ko se je to zgodilo, jih je ob tem dobesedno oblila “kurja polt”.

Ameriški časnik Washington Post je poročal:

Brian Standefer je bil leta 1995 star deset let, ko se je še s tremi prijatelji odločil, da bo na kos kartona napisal sporočilo, ga zvil v steklenico in odvrgel v zaliv v kraju La Marque v ameriški zvezni državi Teksas, v bližini zaliva Galveston.

Dečkom se je zdelo imenitno, če bi sporočilo nekega dne končalo na drugi strani sveta ali vsaj nekje vzdolž Mehiškega zaliva, je pojasnil Standefer.

“Če to najdete, pokličite, prosim,” je Brian zapisal na sporočilo in navedel dve telefonski številki. “Če nas ne bo doma, pustite sporočilo na odzivniku. Prosimo, pustite tudi telefonsko številko #.”

Fantje so hitro pozabili na svoje “sporočilo v steklenici”, ostali pa so prijatelji. Ko so leta minevala, je Standefer ostal v stiku z drugimi: Drewom Plasekom ter Travisom in Lanceom Caslerjem.

Ko je Travis Casler pred poldrugim letom umrl za posledicami srčnega napada, so bili preostali trije zelo prizadeti ob izgubi prijatelja. Zato je bilo presenečenje, ki jih je doletelo v letošnjem juliju, toliko bolj posebno in pomenljivo.

Preskočimo obdobje od leta 1995 do 16. julija 2022, ko je prostovoljec med čiščenjem plaže po naključju naletel na steklenico.

Terry “P.J.” Pettijohn je 16. julija pobiral smeti v parku Mac McGaffey Highland Bayou, ko je opazil modro stekleničko vode, delno zakopano v zbito blato ob obali.

S kolegi prostovoljci so poklicali številke, ki so jih našli v sporočilu. Ker niso bile več dosegljive, so se obrnili na družbena omrežja, da bi poiskali osebe, navedene na sporočilu, in kmalu so se povezali s Standeferjem.

Za Standeferja je bila najdba sporočila čudovit spomin na prijateljstva iz otroštva, predvsem na prijatelja, ki je pred kratkim umrl.

“Ko sem videl svojo pisavo in imena prijateljev, so me preplavila čustva, še posebej zato, ker smo izgubili Travisa,” je pojasnil Standefer.

Za časnik New York Post je povedal:

Moj najboljši prijatelj je umrl pred letom in pol. Kar kurja polt me obliva. To je gotovo njegovo maslo, od zgoraj nas opazuje in pravi: “Vse bo v redu.”

Najti sporočilo v steklenici je že samo po sebi nekaj vznemirljivega. V tem primeru pa je bilo še posebej pomenljivo, saj je najdena steklenica prinesla spomin na ljubljeno prijateljstvo, skoraj kot sporočilo upanja od zgoraj.

Štirje dečki, ki so jo pred toliko leti odvrgli v morje, gotovo niso vedeli, ali bo steklenico kdo kdajkoli našel. Bog pa je vedel in po njegovi časovnici se je to zgodilo takrat, ko je bilo to najbolj potrebno.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie.Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
prijateljstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.