Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. julija |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Greš v Stično? Grem, pa ti?

20210918-uvodni-program-p-Anja-Dezelak-8_websize.jpg

Anja Deželak | Katoliška mladina

Aleteia Slovenija - objavljeno 07/09/22

Vse, kar morate vedeti pred letošnjo Stično mladih

Stična mladih 2022, ki bo že 41. po vrsti, bo potekala v soboto, 17. septembra. Zbrali smo vse pomembne informacije o dogajanju, organizaciji in vsebini.

Kako je bilo na Stični mladih lani? Preverite v fotogaleriji.

“Izberi vihar”

Kot vsako leto ima tudi letošnja Stična svoj slogan. Tokratni je Izberi vihar, rdeča nit, ki jo bodo peljali skozi celotno Stično, od vstopa mladih na prizorišče do sklepnega koncerta. Matevž Mehle, voditelj Urada za mlade, je o sloganu povedal:

“Mladi v snovalni ekipi so prepoznali, da se mnogo mladih zateka v udobje in ne želi vstopati iz svojega udobja. Želijo se zavarovati pred vplivi zunanjosti, ki bi lahko imeli negativen učinek na njih, pri tem pa se zapirajo pred rastjo in pred drugimi. Zato jih želimo na osnovi odlomka iz Matejevega evangelija, v katerem Jezus povabi Petra, da stopi iz čolna in hodi po vodi, tudi mi povabiti, da izberejo vihar. Ne zaradi viharja samega, ampak ker je tam, v temi, neudobju, stiskah, navzoč Bog.”

001016-0.jpg

Kdaj, kje, kako?

Vstopnice za festival so že dostopne v predprodaji po nižji ceni (10 evrov), na dan dogodka pa po bodo po redni ceni. Ob nakupu vstopnice si lahko rezerviraš tudi sedež na avtobusu ali vlaku (prevoz z vlakom bo organiziran zjutraj in zvečer v obe smeri, od Ljubljane do Ivančne Gorice in nazaj).

V Stično lahko torej prideš z vlakom, avtobusi, ki jih organizirajo po župnijah, ali z lastnim prevozom (parkirišča bodo ustrezno označena).

Kaj lahko počnem v Stični?

Tadej Zalar, koordinator Stične mladih, je program festivala strnil v nekaj točk:

  • uvodni program (vhod se odpre ob 9.30)
  • sveta maša z zborom in orkestrom (11.00)
  • odmor za kosilo
  • športni turnir v odbojki, nogometu in košarki (13.00 do 18.00)
  • delavnice (14.00 do 17.30)
  • večerja (vključena v ceno vstopnice) (po 17. uri)
  • večerni slavilni koncert s Stična bendom in gosti (19.30 do okoli 21. ure)

Organizatorji so tudi letos pripravili zanimiv in pester izbor delavnic, s katerimi so poskušali zajeti najrazličnejše teme, od glasbe in ustvarjalnosti, aktualnih dogajanj v svetu in družbi do finančnega opismenjevanja, plesa in odnosov.

Koga lahko srečam v Stični?

Poleg vseh prijateljev, sošolcev in znancev lahko v Stični srečaš veliko duhovnikov (nekateri bodo na voljo za sveto spoved), redovnikov in redovnic, zanimivih poklicev.

Spoznaš lahko različne ustanove, gibanja, organizacije, ki se bodo predstavljale na stojnicah (tudi Aleteia bo tam!). Srečal pa se boš tudi z nekaterimi znanimi obrazi, kot so Aleksander Mežek, Gregor Čušin, skupina LPS, ki je letos nastopila na Emi, in drugimi.

Želiš izvedeti še več?

Vse informacije lahko dobiš tudi na spletni strani in družbenih omrežjih Stične mladih:
Spletna stran Stične mladih 2022
Instagram
Facebook

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.