Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Naj vas navdihnejo “počitnice” sester karmeličank iz Los Angelesa

sestre.jpg

@CarmelitesOCD | Twitter

Cerith Gardiner - objavljeno 29/08/22

Sestre karmeličanke Presvetega Srca iz Los Angelesa vedo, kako se povezati med seboj in čim bolje izkoristiti dolge poletne dni

Čeprav se poletje že bliža koncu, še ni prepozno, da izkoristite konce tedna z družino in prijatelji.

Naj vas pri tem navdihnejo sestre karmeličanke iz Los Angelesa, ki so na družbenih omrežjih pred kratkim delile, kaj počnejo v tem obdobju leta.

V kratkem videoposnetku na družbenem omrežju Twitter so sestre pojasnile, kako se poleti zberejo, “da bi skupaj molile, se obiskovale in se duhovno prenovile”. Pri tem sodeluje 120 redovnic, ki se zberejo na “čudovitem družinskem srečanju”.

Vsako poletje se zberemo, da bi molile, se obiskovale, se duhovno prenavljale, zabavale … kar pomeni, da nas je vseh skupaj okoli 120. To je čudovito družinsko srečanje! V naslednjih dneh bomo z vami delili nekaj utrinkov … Današnji pripoveduje o preprostih življenjskih radostih.

Kot je razvidno s posnetka, sestre med občudovanja vrednim skupinskim plesom izžarevajo neverjetno veselje.

Čeprav ta drobna objava na družbenem omrežju omogoča le majhen vpogled v življenje redovnic s sedežem v Los Angelesu, nas lahko ritem in edinost, ki sta potrebna za izvedbo takšnih gibov, navdihneta, da se tudi sami povežemo s svojimi bližnjimi.

Zakaj torej ne bi priredili lastnega družinskega srečanja ter se s svojimi bližnjimi povezali v molitvi, pesmi in plesu ter preverili, ali ste lahko kos tem plešočim sestram!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.