Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Ne le v Medžugorju, Festival mladih bo potekal tudi pri nas

85345.jpg

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Fotografija je simbolična.

Aleteia Slovenija - objavljeno 24/08/22

Medžugorski utrip v Radencih

V začetku avgusta se je v Medžugorju sklenil Festival mladih, 33. po vrsti, ki vsako leto pritegne do 50.000 mladih in mladih po srcu.

Z geslom S teboj, Marija želijo utrip iz Medžugorja v Slovenijo prenesti pri Škofijskem odboru za mlade škofije Murska Sobota. Tako bo v soboto, 27. avgusta, v župniji sv. Cirila in Metoda v Radencih potekal 2. Mladinski festival v Sloveniji.

Dogodek je namenjen vsem generacijam, posebno pozornost pa bodo namenili predvsem mladim.

Organizatorji so festival prvič izvedli lani, in sicer v spletni obliki. V povprečju ga je spremljalo več kot 1000 spletnih gledalcev, hkrati pa so ga prenašali na televizijskem programu Exodus TV in Radio Ognjišče.

Program srečanja

14.00 – začetek, pozdrav, pesem
14.30 – kateheza
15.30 – pričevanje
16.30 – priložnost za spoved in malica
18.00 – molitev rožnega venca
19.00 – sveta maša, po maši procesija s kipom Marije, adoracija in slavilni glasbeni večer

Srečanje bo obogateno s pričevanji

Mlade bo med katehezo nagovoril letošnji novomašnik Janez Meglen iz škofije Novo mesto. “Veselje, ki ga tako pristno izžareva skozi svoje poslanstvo, bo podelil med nas in spregovoril o poti, ki ga je pripeljala do izbranega poklica,” sporočajo organizatorji. Z mladimi bodo med drugim iskali tudi odgovor na vprašanje, zakaj ohranjati živi stik z Jezusom. 

Življenje njihove šestčlanske družine, udejstvovanje v župniji in usklajevanje z družinskim podjetjem bosta predstavila zakonca Mateja in Ivan Adamič iz župnije Bogojina. Spregovorila bosta tudi o preizkušnji najstarejšega otroka, ki potrebuje celodnevno oskrbo.

Organizatorji so kot gosta na festival povabili še novega medžugorskega župnika, ki pa se je v preteklih dneh poškodoval in se tako dogodka ne bo mogel udeležiti. Ob tem spodbujajo, naj se ga spomnimo v molitvi.

Tags:
mladi
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.