Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Igralec Russell Crowe je posnel prve prizore v vlogi znanega eksorcista

the pope exorcist

fanpage for Russell Crowe fans | Instagram

Gelsomino del Guercio - objavljeno 18/08/22

V novem filmu Papežev eksorcist bo Russell Crowe igral vlogo patra Gabriela Amortha (1925–2016)

V Dublinu se je začelo snemanje filma Papežev eksorcist.  Z oskarjem nagrajeni igralec je julij preživel na dopustu v Rimu: pred snemanjem filma je želel poglobljeno preučiti lik patra Amortha.

V črnem talarju po prostorih Trinity Collegea

Avstralski zvezdnik je bil v zadnjih dneh opažen na snemanju filma v Trinity Collegeu v Dublinu, v črnem talarju, dolgem do dal, z gosto brado, sončnimi očali z zrcalnimi stekli in nepogrešljivo cigareto je pavzo preživljal na dvorišču slavne univerze pred glavno knjižnico. Film, ki ga režira Julius Avery, se dogaja v Španiji in Italiji leta 1995, vendar bo skoraj v celoti posnet na Irskem.

View this post on Instagram

A post shared by fanpage for Russell Crowe fans (@russellcrowefanpageslovakia)

Igralci v vlogah kardinalov in redovnic

Pred nekaj tedni so se v lokalnem tisku pojavili oglasi, v katerih so iskali statiste, zlasti za vloge kardinalov, duhovnikov in redovnic. Želeli so kandidate, ki bodo na razpolago v avgustu in septembru na območju južnega Dublina, po možnosti osebe z mediteranskimi potezami.

Zgodba patra Amortha

Film Papežev eksorcist pripoveduje resnično zgodbo patra Amortha, najbolj znanega eksorcista na svetu. Umrl je leta 2016 pri starosti 91 let, potem ko je v svoji pisarni sprejel na tisoče domnevno obsedenih oseb.

Don-Gabriele-Amorth-AFP

Sylvester Stallone in drugi igralci

V igralski zasedbi trilerja so poleg “eksorcista” Russela Crowa tudi Sylvester Stallone, zvezdnik serije Euphoria – Javon Walton, Pilou Asbæk (poznan iz serije Igra prestolov) in Martin Starr.

Dve avtobiografiji

Film Papežev eksorcist bo producirala produkcijska družba Screen Gems, ki je avtorske pravice o Amorthovem življenju odkupila od Michaela Patricka Kaczmareka in jezuitske medijske družbe Loyola Productions. Pogodba vključuje avtorske pravice dveh avtobiografij očeta Amortha: Izganjalčeva pripoved in Nove izganjalčeve pripovedi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila italijanska izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Marina Vidmar.

Tags:
eksorcizemslavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.