Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Posvojil bo dečka, ki ga je pred leti našel v smetnjaku

Jimmy-Amisial.jpg

Facebook profil Jimmja Amisiala | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 08/08/22

Pred petimi leti je v smetnjaku našel dečka, prekritega z mravljami. Potem ko je zanj skrbel pet let, bo malčka tudi uradno posvojil

Jimmy Amisal je decembra 2017 med počitnicami obiskal svoj domači kraj na Haitiju. Jimmy je že od najstniških let pomagal v sirotišnici v bližini svojega doma, ob tokratnem obisku pa je za otroke s seboj prinesel tudi darila.

Naletel je na nepričakovan prizor

Na poti do sirotišnice je ob smetnjaku zagledal veliko skupino ljudi. Jimmy se je prerinil do smetnjaka in videl, da je v njem štirimesečni dojenček.

“Ko sem se tistega dne zbudil, se sploh nisem zavedal, da se bo moje življenje za vedno spremenilo,” je dejal Jimmy v intervjuju za Daily Mail.

“Ljudje so se gnetli okoli tega smetnjaka in slišal sem jih, kako se prepirajo, kaj naj naredijo s tem majhnim otrokom.”

Malčka so vsi samo gledali, nihče pa mu ni pomagal. “Jokal je, ni bil oblečen in videl sem bolečino v njegovih očeh – moral sem nekaj storiti.”

Dojenčka je odpeljal k svoji materi

Jimmy je vzel dojenčka iz smetnjaka in ga odpeljal k svoji materi Eliciei. Bila je šokirana, vendar je bila pripravljena narediti vse, da bi malčku pomagala. Skupaj sta ga umila, oblekla in nahranila ter ga odpeljala k zdravniku, saj je bil poln ugrizov mravelj.

Elicie in Jimmy sta nato stopila v stik s policijo, ki pa ni mogla najti otrokovih bioloških staršev, zato je sodnik, ki je skrbel za ta primer, prosil takrat 22-letnega Jimmyja, naj postane zakoniti dečkov skrbnik.

Jimmy je dejal: “Ko so me prosili, naj ga vzgajam, sem ostal buden več dni, se premetaval in poskušal sprejeti odločitev. Zamujal sem s plačilom šolnine na univerzi, moja družina pa se je od nekdaj težko preživljala. Toda ko sem odraščal, nisem imel očeta in ta ubogi otrok se je soočal v najzgodnejšem življenju z nestabilnostjo in negotovostjo. Nekaj ​​mi je govorilo, da se je to zgodilo z razlogom – zato sem se odločil skočiti v neznano.”

Na koncu se je odločil

“Včasih ni treba vedeti, kaj storiti, samo pripravljen moraš biti, da to storiš.”

Po dolgem premisleku o sodnikovem vprašanju se je Jimmy strinjal, da bo dečka vzgajal s pomočjo svoje matere, medtem pa bo zbiral denar za uradno posvojitev. Otroka je poimenoval Emilio in v štirih letih in pol sta razvila navdušujočo vez.

Ves ta čas je bil Jimmy razpet med ZDA, kjer je študiral na teksaški državni univerzi, in Gonaivesom na Haitiju, kjer je Elicie skrbela za Emilia.

Odločil se je, da bo dečka uradno posvojil

Jimmy je leta 2020 začel uradni postopek, da bi lahko zakonito posvojil Emilia, vendar mora za dokončanje postopka zbrati 30.000 dolarjev. Pred tem se postopka posvojitve ne more končati.

Jimmy je povedal: “Ko sem ga našel, je bil star štiri mesece – zdaj ima skoraj pet let. To je bilo neverjetno potovanje. Opazovati njegovo odraščanje je bilo tako koristno – zelo sem ponosen nanj. Takrat sem moral narediti, kar je bilo treba, saj tega nihče drug ni želel. Zelo sem hvaležen za zadnja štiri leta in pol.”

“Resnično se počutim kot oče in komaj čakam, da bo to pisalo tudi na papirju in bo tako Emilio postal moj sin. Vesel sem, da sem dobil priložnost spremeniti njegovo življenje iz zapuščenega v smeteh v čudovit zaklad.”

Tags:
mladiposvojitev
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.