Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Molila je s policistom, ki jo je pred leti aretiral: “Božja milost je brez meja”

117841066_182221059977832_3538699573442211445_n.jpg

@Misti Doyle | Facebook

Katarina Berden - objavljeno 03/08/22

Ko je bila na dnu, je našla oporo na najbolj nepričakovanem mestu – pri policistu, ki jo je aretiral

Odvisnost je Misti Doyle več let vodila k slabim odločitvam, v nekaj primerih je zaradi tega kršila zakone. S tem ni škodovala le sebi, ampak tudi svojim bližnjim in tistim, ki jih je imela rada. Zato se je po policistovi prijazni gesti ob aretaciji odločila, da bo naredila prvi korak na poti do okrevanja.

Kot poročajo na portalu Inspired Stories, je bil Truan eden od policistov, ki so 15. septembra leta 2019 aretirali Misti. V tistem času je bila močno zasvojena. Truan nanjo ni gledal kot na zasvojenko in je poskrbel, da se je v policijskem avtomobilu počutila mirno in varno.

“Poskrbel je, da sem imela na voljo veliko vode, in se z menoj pogovarjal na prijazen, spoštljiv in sočuten način, čeprav je hkrati opravljal svoje delo, ker me je moral aretirati.”

Ko je bila na dnu, jo je tolažil, da ljudje velikokrat naredijo napake. “Smo samo ljudje. Ne gre za napake, ki jih storimo, ampak je pomembno, kaj naredimo po tem.”

Vnovično ganljivo srečanje

Policist Truan je srečal Misti, ki jo je pred časom aretiral. Ko jo je prepoznal, je z njo stopil na stran in jo povabil, naj moli skupaj z njim. Misti, ki je bila močno presenečena nad njegovim dejanjem, je novico o tem dogodku objavila na svojem profilu na Facebooku in izrazila hvaležnost policistu za njegovo dejanje.

Zahvali je priložila tudi fotografijo, na kateri se s policistom držita za roke in molita. Dejala je, da je šlo za čudovit in pomemben trenutek.

“Odločila sem se, da z vami delim to zgodbo, saj je imel policist, čeprav nisem upoštevala zakonov, najboljše namene in mi je želel dobro. Odvisnost je huda stvar, ki ne prizadene le odvisnika, ampak tudi njegovo družino, skupnost, policiste in njihove družine, predvsem pa vpliva na vse naše otroke. Današnji dan je dokaz, da lahko spremeniš svoje življenje in da lahko ljudje spremenijo svoj pogled nate.”

Misti je v svoji objavi obljubila, da bo do policistov vedno spoštljiva, in spregovorila o svoji močni veri: “To je dokaz velike Božje milosti in tega, kako lahko Bog popolnoma spremeni človekovo življenje.” Kot je dejala, se je prav zaradi Truanove prijaznosti odločila, da bo spremenila svoje življenje in sprejela Božjo ljubezen.

“Kako čudovit opomnik, da lahko, ne glede na to, kaj se nam zgodi v življenju, vedno najdemo ljudi, ki nam bodo pripravljeni pomagati, da se postavimo nazaj na noge.”

Tags:
odvisnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.