Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Junakinja s protezo: v 104 dneh pretekla 104 maratone

web3-Jacky-Hunt-Broersma-instagram.jpg

Jacky Hunt-Broersma | @ncrunnerjacky | Instagram

Theresa Civantos Barber - objavljeno 10/07/22

Njena vztrajnost, pogum in odločnost so navdih za vse, ki si tako kot ona "prizadevajo početi zahtevne stvari"

Preteči maraton je resnično občudovanja vreden dosežek za vsakogar. Američanka Jacky pa je ta dosežek povzdignila na povsem novo raven, ko je v 104 dneh pretekla 104 maratone, vse z nožno protezo.

Jacky Hunt-Broersma je mati dveh otrok in živi v ameriški zvezni državi Arizona. Leta 2001 je zaradi Ewingovega sarkoma, redke oblike raka, izgubila spodnji del leve noge.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Po operaciji je ugotovila, kako je tek odličen način, da je lažje sprejela svoje telo in bila ponosna na vse, kar to telo zmore. V pogovoru za medije je pojasnila:

“Tek mi je resnično spremenil življenje, dal mi je večji občutek sprejemanja lastnega telesa in preprosto več … Lahko počnem stvari, počnem lahko zahtevne stvari!”

Njen tek je z leti iz konjička prerasel v “ultra tek”, pri katerem premaguje razdalje, daljše od običajnega maratona. Še letos načrtuje ultra tek na 385 kilometrov v ameriški zvezni državi Utah.

View this post on Instagram

A post shared by Jacky Hunt-Broersma (@ncrunnerjacky)

Najprej pa se je odločila, da bo presegla dosedanji Guinnessov rekord v maratonskem teku v zaporednih dneh. Saj veste, kar tako, za zabavo.

No, ne zgolj za zabavo. Jacky seveda navdušeno podpira tekače z amputiranimi okončinami. Za tek je potrebna posebna proteza, ki pa je lahko zelo draga.

Zato je Jacky v okviru svojega izziva zbirala sredstva za združenje Amputee Blade Runners. V pogovoru za medije je povedala:

“Pri nas v ZDA so tekaške lopatice zelo drage in jih zdravstveno zavarovanje ne krije, saj jih obravnavajo kot nadstandard. Zato se mi je porodila zamisel, da bi bil to odličen način zbiranja denarja za dobrodelne namene in dober način, da se nekako oddolžim.”

Vsak dan svojega izziva je na svojem profilu na družbenem omrežju Instagram delila sliko, na kateri je navedla število maratonov, ki jih je pretekla dotlej.

Seveda je pridobila veliko podpornikov, saj jo je na njeni poti spremljalo več kot 52.000 sledilcev.

Nič čudnega ni, da je Jackyjina zgodba pritegnila mednarodno pozornost. Njena vztrajnost, pogum in odločnost so navdih za vse, ki si tako kot ona “prizadevajo početi zahtevne stvari”.

Jacky, veliko sreče pri prihajajočem ultrateku! Navijali bomo zate!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
invalidnostrak
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.