Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Življenje je pretežko, da bi se sami prebijali skozenj”

JORDAN PETERSON LJUBLJANA

TATJANA SPLICHAL | DRUŽINA

Mojca Purger - objavljeno 24/06/22

Spoznajte 10 nasvetov Jordana B. Petersona za uspešen zakon

Jordan B. Peterson in Tammy Peterson sta poročena že več kot 30 let. V zakonu sta se jima rodila dva otroka, sin in hči, imata pa tudi že vnuke. Čeprav sta si zelo različna, sta ohranila živ odnos. Kot zelo pomembne je Tammy v video intervjuju izpostavila redne in načrtovane zmenke, da sta si vedno govorila resnico in da problemov nista pometala pod preprogo, temveč sta se pogovarjala, dokler zadevi nista prišla do dna. To je bila praksa.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Kot klinični psiholog je Peterson spoznal tudi teorijo uspešnih odnosov, saj pozna številne študije s področja partnerskih odnosov, ima pa tudi nešteto izkušenj, ko je svetoval ljudem, ki so imeli na tem področju težave. V svoji knjigi Onkraj reda je nanizal nekaj nasvetov za uspešen zakonski odnos. Izluščili smo jih 10, bolj podrobno Petersonovo razlago nasvetov pa si preberite v knjigi v poglavju Načrtujte in marljivo delajte, da ohranjate romantičnost v svojem odnosu.

Peterson priznava, da je imeti odnos trdo delo, polno nevarnosti in trenutkov šibkosti, ko lahko odnos razpade. A če vam uspe, boste dosegli največ v svojem življenju: “Ohranjali boste ljubezen svojega življenja in boste imeli prijatelja in zaupnika, ta hladna skala, na kateri živimo na daljnem koncu kozmosa, pa bo malo toplejša in prijetnejša, kot bi bila sicer. In to boste potrebovali, kajti težki časi vedno prihajajo in bolje je, da imate nekaj, kar boste v bran postavili proti njim, ali pa vas bo obiskal brezup, ki ne bo več odšel.”

Prispevek je bil najprej objavljen na spletnem portalu druzina.si.

Tags:
odnosizakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.