Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Po hudi bolezni je ozdravela s pomočjo patra Pija, danes je uspešna plesalka

guarita da padre pio

Lidia Arena | Facebook

Gelsomino del Guercio - objavljeno 19/06/22

"Nenadoma in brez pojasnila se je nekaj zgodilo in otrok je bil ozdravljen. Ozdravljena je bila hude bolezni, ki jo je doletela"

Lidia Arena je danes nadarjena 20-letna plesalka, ko pa je imela dve leti, je bilo njeno življenje resno ogroženo.

Njeni starši, Maurizio in Francesca Arena, ki prihajajo iz mesta Giarre na Siciliji, so na srečanju molitvene skupine patra Pija na tem italijanskem otoku v stolni cerkvi otoške prestolnice Catania obujali spomine na dramatične dogodke iz hčerinega otroštva.

“Sv. pater Pij,” sta pojasnila gospod in gospa Arena, “je rešil najino hčer Lidio. Ko je imela dve leti, je zbolela za hemoragično mrzlico, imela je močno povišano telesno temperaturo. V oskrbo so jo sprejeli v bolnišnico sv. Janeza od Boga in sv. Izidorja v Giarreju. Glavni zdravnik nama je povedal, da je njeno stanje brezupno in da ne morejo veliko storiti. Bila sva povsem obupana. Kar kurja polt me oblije, že samo, ko o tem govorim.”

Rokavica in ozdravljenje

Lidijini starši so se v obupu v molitvi obrnili na gorečo častilko p. Pija. “Zelo ljub prijatelj naju je predstavil gospe Nerini Meliti Rapisarda, ki je imela relikvijo p. Pija, rokavico, ki je pokrivala njegove stigme,” sta pojasnila.

“Rokavico, ki jo je prejela s posebnim poslanstvom, naj skrbi za bolne, za najbolj brezupne primere. Zanašala sva se na svojo vero in sva rokavico držala nad hrbtom svoje deklice. Nenadoma in brez zdravniškega pojasnila se je čez noč nekaj zgodilo in otrok je bil ozdravljen. Ozdravljena je bila hude bolezni, ki jo je doletela.”

Lidijino ozdravljenje na priprošnjo patra Pija je bilo nenadno in trajno. Starši deklice, ki je bila ozdravljena na priprošnjo patra Pija, takole sklenejo svojo zgodbo:

“Pozneje, ko je Lidia videla podobo patra Pija, nama je zaupala svoje sanje. Kot je dejala, ga je nemudoma prepoznala: ‘On je bil tisti, ki me je objel in mi pomagal, da sem ozdravela.’ Najina hči je danes čudovito in povsem zdravo dekle,” so povedali starši.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
bolezenotrocisvetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.