Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 18. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ukrajinskemu fantu z Downovim sindromom se je uresničila velika želja: spoznal je svojega vzornika

john.png

Zajem zaslona | Youtube

Katarina Berden - objavljeno 15/06/22

19-letni Misha je moral s svojo družino zaradi vojne v Ukrajini zapustiti svoj dom, kar je bilo zanj zelo težko

Misha Rohozhyn je 19-letni ukrajinski fant z Downovim sindromom. Z družino je do nedavnega živel v Mariupolu, mestu, ki ga ruska vojska močno oblega. Tudi njihov dom je bil v bombnih napadih popolnoma uničen, zato družini ni preostalo drugega, kot da zapustijo domovino in pribežijo na bolj varno lokacijo.

Skupaj z mamo in preostalimi družinskimi člani je tako zapustil Ukrajino in prispel na Nizozemsko v Amsterdam.

Velika motivacija za pot in še večje razočaranje …

Mama je želela, da bi Misha čim lažje prenesel naporno pot na drugi konec Evrope, ki je bila zanj zelo stresna. Zato mu je dejala, da gredo obiskat njegovega vzornika Johna Ceno, ki jih čaka na cilju.

Kot poroča Daily Mail, je Misha namreč velik oboževalec ameriškega rokoborca, 16-kratnega svetovnega prvaka v rokoborbi in igralca Johna Cene. V svoji sobi v stanovanju v Mariupolu je imel Misha po stenah nalepljene plakate z igralčevimi fotografijami.

Z vašo pomočjo bomo še boljši

Iskreno se vam zahvaljujemo, ker berete in spremljate Aleteio. Z veseljem in predano ustvarjamo njene vsebine, za delovanje pa seveda potrebujemo sredstva. Zato vas prosimo, da nas podprete – za še več dobrih člankov, ki bodo spodbujali in dajali navdih. Vse podatke najdete TUKAJLE. Hvala vnaprej! ekipa Aleteie

Ko so maja prispeli na Nizozemsko, je bil Misha zelo razočaran, ker ga igralec tam ni čakal. John Cena je v novicah bral članek o vplivu vojne na osebe s posebnimi potrebami in tako naletel na zgodbo o Mishi.

“Ko sem bral o Mishi, se me je njegova zgodba in tudi zgodba njegove mame močno dotaknila. Ker sem imel ravno tri dni dopusta in me je od njiju ločil enourni polet, sem dejal: ‘Pojdimo’.”

… nato pa ogromno presenečenje

John Cena je v začetku junija obiskal begunski center blizu Amsterdama, v katerem je začasno nastanjena tudi družina Rohozhyn. Srečal se je z Misho, mu povedal, da je za njim dolga pot in da je zelo vesel, da ga je lahko spoznal.

Mishi je v spomin podaril svojo majico z napisom Never give up (Nikoli ne obupaj, op. a.), kapo, akcijsko figuro in pas, ki ga je osvojil na enem izmed tekmovanj. Mama Liana je bila izjemno hvaležna in se ni mogla nehati zahvaljevati Johnu za prijaznost. Ob koncu obiska mu je dejala, da ima zares veliko srce.

Hollywoodski igralec je cel dan posvetil obisku centra, družil se je s tamkajšnjimi stanovalci in zaposlenimi, se igral z otroki in jedel torto.

Na koncu obiska je dejal Mishi: “To je bila čudovita dogodivščina, v kateri sem spoznal krasnega novega prijatelja. Hvala, ker si mi dal moč!” Igralec je še povedal:

Mishova vztrajnost je neverjetna. Mislim, da sta Misha in njegova mama odličen zgled tega, kako lahko vztrajnost tudi v najtežjih trenutkih pripelje do veselja. Bil je zelo poseben dan.

Kako je bilo videti srečanje med Johnom in Misho, si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Tags:
slavniUkrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.