Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Oživita svoj zakon s pomočjo sedmih preprostih idej

shutterstock_1646346778.jpg

fizkes | Shutterstock

Marlena Bessman-Paliwoda - objavljeno 13/06/22

Ustvarjalnost v medsebojnih odnosih

Po čudovitem zmenku z zaročencem, na katerem sva skupaj plesala v soju avtomobilskih luči, sem stopila v gostišče, da bi naročila pijačo. Tam so bili že trije zakonski pari, ki so se pogovarjali o raznih življenjskih težavah. Krivec zanje je bila v vsakem primeru posameznikova druga polovica.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Ko sem že spila svoj sok in želela oditi, sem slišala za seboj moški glas: “Tudi z vama bo tako. Zdaj si gledata v oči, potem pa bosta videla. Vsakdan.”

Podobo sebe in svojega fanta sem primerjala s temi pari in se spraševala, kaj se zgodi po poroki, da se ljubezen pogosto ohladi. “Najinemu zakonu bova dodala ustvarjalnost in najine oči bodo vedno sijale,” sem razmišljala pred spanjem.

Poroka: kaj lahko storiva, da se najina ljubezen ne ohladi?

Potem sva se poročila in … ostalo že veste. To ne pomeni, da ne poskušava v najin vsakdan dodati ščepec ustvarjalnosti. Včasih zaradi utrujenosti seveda zaspiva kar skupaj z otroki, včasih nama največ pomeni skupno pitje čaja v tišini. Včasih pa nama vendarle uspe.

Tukaj si lahko preberete o sedmih idejah, s katerimi si lahko popestrita vsakdan in ki zahtevajo sorazmerno malo truda.

Seznam se s tem ne konča. Ustvarjalnost vam mora dajati svobodo in veselje, ki sta recept za uspeh v razmerju.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila poljska izdaja Aleteie. Prevedla in priredilaVeronika Snoj.

Tags:
odnosizakon
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.