Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

“Otroci se bodo počutili ljubljeni, cenjeni; to je to, za kar delamo”

287101871_2848490161963135_8605756244353828202_n.jpg

RADIO 1

Lojze Grčman - objavljeno 13/06/22

Z njihovo pomočjo bodo številni otroci prvič uživali na morju

V zadnjih dneh ste prav gotovo že slišali za dobrodelno akcijo Deželak Junak. Pripravljajo jo na Radiu 1, v glavni vlogi pa je eden njegovih najbolj znanih voditeljev Miha Deželak, ki smo ga že predstavili tudi na Aleteii.

Vsako pomlad namreč kolesari v dober namen. Premaguje bolečino, presega sebe in skupaj s poslušalci pomaga zbirati sredstva za otroke iz socialno šibkih družin. Letos je kolo na desetdnevni preizkušnji telesa in uma poganjal že osmič in z darovi številnih podpornikov zbral kar 924.116,75 evra.  

Kje vse je kolesaril?

1. dan: Bled – Domžale
2. dan: Ljubno ob Savinji – Brežice
3. dan: Šentjernej – Ljubljana
4. dan: Topolšica – Ptuj
5. dan: Moravske Toplice –Slovenske Konjice
6. dan: Železniki – Litija
7. dan: Metlika – Unec
8. dan: Moravče – Ljubljana
9. dan: Sežana – Nova Gorica
10. dan: Divača –Debeli Rtič

Vsako leto tudi otroci za otroke

Ob letošnji trasi so se zbirali številni podporniki, dobrotniki, navijači … Deželaka so nagradili z aplavzom, stiskom rok, spodbudnimi besedami. 

 Vsako leto akcijo podpira tudi veliko otrok, ki želijo pomagati svojim sovrstnikom, šole in razredi zbirajo denar, da bodo otroci lahko uživali na morju. 

Martin in Miha

Lani je z Miho Deželakom kolesaril tudi Martin Golob in o tem med drugim spregovoril tudi v svojem vlogu.
Webp.net-resizeimage51-2.jpg

“Za vsakega otroka, ki bo tukaj užival, sem zelo vesel”

Dobrodelna pustolovščina se je sklenila na Debelem Rtiču, kjer je Deželaka in njegovo ekipo pričakala ogromna množica navdušenih podpornikov, med njimi njihove družine, prijatelji in poslušalci, ki so ves čas akcije dihali z njimi. Pospremili so jih z bučnim aplavzom in vzkliki.  Za velikosrčno ekipo je deset dni garanja, bolečin v nogah, utrujenosti in občasnih slabosti, so sporočili z Radia 1.

“Presrečen sem, to je fantastičen znesek! Ne bi mi uspelo brez moje ekipe. Mi smo dali vse od sebe, jaz sem to čutil na vsakem koraku, Slovenija je dihala z nami. Za vsakega otroka, ki bo tukaj užival, sem res zelo vesel. Otroci se bodo kopali, jedli sladoled, se igrali, skratka uživali bodo na morju. Počutili se bodo ljubljeni, cenjeni in to je to, za kar delamo,” je povedal priljubljeni radijski voditelj, preden se je s svojo ekipo s pomola pognal v morje.  

Tags:
dobrodelnost
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.