Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Novice
separateurCreated with Sketch.

Glasbeni festival, na katerem ne smete manjkati

web-3-ritem-srca-2019-9.jpg

ROK MIHEVC | RADIO OGNJIŠČE

Aleteia Slovenija - objavljeno 23/05/22

Le še en dan nas loči do festivala sodobne krščanske glasbe Ritem srca

Ritem srca je pravi praznik sodobne krščanske glasbe za vse generacije, ki ga že vrsto let organizira Radio Ognjišče.

Potem ko je festival pred dvema letoma potekal na daljavo, lani pa je bil zaradi epidemioloških razmer prestavljen, bo jutri dogajanje v okolici Zavoda sv. Stanislava v Šentvidu spet radostno in bogato glasbeno obarvano.

Katere novosti nas čakajo?

Festival bo tokrat prvič potekal na prostem na ploščadi med Zavodom sv. Stanislava in OŠ Alojzija Šuštarja. Dogajanje pred festivalom se bo začelo že ob 17.30 s t. i. “odprtim mikrofonom”, akustičnim odrom za talentirane udeležence, ki bi radi zapeli bodisi avtorsko skladbo ali katero od znanih krščanskih popevk.

Prav tako bodo obiskovalci lahko kaj dobrega popili in pojedli. Letošnja novost so tudi stojnice z raznoliko ponudbo. Na eni izmed njih bomo tudi mi, vabljeni, da nas poiščete. 😉

Festivalski koncert se bo začel ob 19.30.

Če še nimate vstopnic, jih lahko še danes kupite v predprodaji po ugodnejši ceni (8 evrov), na voljo so tudi na Eventimu, prav tako jih boste lahko kupili pred vhodom na prizorišče (10 evrov).

Osem izvajalcev in osem novih pesmi

Z novimi pesmimi se bodo predstavili glasbena skupina SPES, Franci Rotar, Svetnik, Brigita Pintar, Neža in Damjan Pančur, Nika Pirnat, Urška Šutar ter Matej Šoklič, na odru jih bo v živo spremljal festivalski bend.

Če želite priti na festival zares pripravljeni, pa prisluhnite pogovoru, ki smo ga pred dnevi pripravili v sodelovanju z Radiem Ognjišče. V njem sta sodelovala Andrej Jerman, ki bdi nad organizacijo festivala, in Matej Šoklič, ki bo kot izvajalec na festivalu letos nastopil drugič.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.