Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

V eksploziji je izgubila obe nogi, nato pa odplesala poročni ples v bolniški sobi

WEDDING FIRST DANCE

Verkhovna Rada of Ukraine - Ukrainian Parliament | Twitter | Fair Use

Cerith Gardiner - objavljeno 12/05/22

23-letno dekle je utrpelo grozljive poškodbe, vendar se je v bolnišnici kljub temu odločilo za poroko

Včasih besede resnično niso potrebne. In čustva, ki smo jim priča v tem ganljivem videoposnetku mladoporočencev, ko prvič zaplešeta kot zakonski par, to odlično dokazujejo.

Nevesta, Oksana, je v eksploziji mine izgubila obe nogi in štiri prste na rokah, ko se je s svojim zaročencem konec letošnjega marca vračala domov. Victor, ženin, jo je odnesel brez poškodb. Oksana pa mesec dni po tem, ko je bila usodno poškodovana in je preživela že štiri operacije, še vedno okreva in čaka na nožni protezi.

Kljub napornemu okrevanju je čudovita nevesta lahko izrekla svoj “da”. Zato si vzemite nekaj trenutkov in si oglejte posnetek, kako Oksana, medicinska sestra iz Lisičanska, v bolnišnici v Lvovu pleše s svojim ženinom Victorjem. Prizor vas bo razveselil in vas spomnil, da v zakramentu svetega zakona ljubezen resnično lahko premaga vse. V objavi so ob posnetku zapisali:

Nevesta iz Lisičanska, ki je v eksploziji ruske mine izgubila obe nogi, se je poročila v Lvovu. 27. marca sta se Victor in Oksana vračala domov, ko je razneslo rusko mino. Victor ni bil poškodovan, Oksani pa je v eksploziji odtrgalo obe nogi.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
porokaUkrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.