Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

“Če kaj ‘zafušaš’, ‘zafušaj’ dobro, pa je!”

valerija katarina in lojze aleteia slovenija

URŠKA KOLENC | ALETEIA

Lojze Grčman - objavljeno 12/05/22

Posebna epizoda rubrike Ženska ženski s članicama Aleteijine redakcije Katarino in Valerijo

Dragi bralci, pred vami je prav posebna epizoda rubrike Ženska ženski. Predstavljata se sodelavki Aleteie Katarina Berden in ValerijaTrček. Kako je videti njuno idealno jutro? Kdaj sta najbolj ustvarjalni? Kako se duhovno napolnita? Vse to in še precej več vam razkrijemo v tokratni dvojni izdaji #ŽenskaŽenski.

Bogastvo oratorijev

Katarina se rada ukvarja z otroki, ima šest nečakov, ki jim je včasih “bolj mamica, drugič bolj starejša sestra”. Velik del prostega časa v študentskem obdobju je preživela kot animatorka in voditeljica oratorija.

“To me je res oblikovalo. Študirala sem pedagogiko in kot animatorka v praksi okušala stvari, ki sem jih na fakulteti teoretično. Kako delati s skupinami, mladimi, otroki. Dobila sem številne organizacijske veščine. Oratoriji predstavljajo globoko in široko izkušnjo, ki je stkala mnogo prijateljstev,” razmišlja Katarina, ki prihaja z vzhodnega konca Ljubljane.


Pokukajte v spletno trgovino Aleteia


Z nami je delila tudi zabavno oratorijsko prigodo. “Nekoč sem organizirala izlet. Zamislila sem si, da bomo šli v živalski vrt. Ko smo prispeli, sem osupla zagledala trakove z napisom Policija. Varnostnik mi je razložil, da so pobegnile opice: ‘Živalski vrt je zaprt!’ Nisem vedela, ali naj se kar pridružimo lovu. 🙂 Po nekaj minutah smo otroke odpeljali v Tivoli, bili ves dan na igralih, kupili smo jim sladoled. Vsakokrat, ko grem v živalski vrt, sem vesela, da lahko gledam opice iz oči v oči.” Prvovrstna dogodivščina, kajne?

Uspe ji prebrati do sedem knjig tedensko

Valerija je mlada žena, mamica in strastna bralka, saj prebere kar od štiri do sedem knjig. Ne na leto ali mesec, ampak na teden! Zelo rada nastopa, tako v glasbenem smislu kot v otroških predstavah. Njeni najljubši spomini z nastopov segajo v otroštvo.

“Pri pevskem zboru sem pela solo. Na koru si, cerkev nosi tvoj glas, za sabo imaš zbor, ki te spremlja. To je dragocen občutek skupnosti in povezanosti. Neprecenljivo je, da imaš ob sebi ljudi, s katerimi se dobro razumeš. Ljudi, s katerimi se razumeš že s pogledom, se z njimi smejiš. Tudi če kaj ‘zafušaš’, saj je vseeno. ‘Zafušaj’ dobro, pa je!” je duhovita Valerija, ki prihaja iz Borovnice.

Tags:
Ženska ženski
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.