Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Recepti za jedi iz kopriv, ki vam bodo dejansko všeč

shutterstock_1568363521.jpg

alicja neumiler | Shutterstock

Urška Kolenc - objavljeno 07/05/22

Koprive se na naših krožnikih znajdejo premalokrat

Če se vam zdijo koprive le nezaželen plevel na vrtu ali v okolici hiše, se pošteno motite. So namreč ena bolj zdravilnih rastlin, poleg tega pa še okusne.

Blagodejno vplivajo na prebavo in imunsko odpornost, čistijo kri in pomagajo pri težavah s kostmi in revmatskih obolenjih. Vsebujejo lahko celo več vitamina C kot limone ali jabolka.

Mlade rastline nabiramo v spomladanskem času, pozneje pa le še poganjke, saj zreli listi niso več najbolj primerni za uživanje. Pred nabiranjem kopriv si seveda priskrbite rokavice in škarje, da vas ne bodo opekle.

Oglejte si le nekaj receptov za jedi, ki jih lahko pripravite iz kopriv. Prve štiri recepte je z bralci Družine delila Mateja Reš.

Tags:
recept
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.