Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Starši so se že poslavljali od novorojenčka, ko je vse presenetil in začel dihati

Karson-Jax.png

Facebook profile Lise Hough | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 30/04/22

Novorojenčka so odklopili z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju. A čudežni deček je presenetil vse!

Chelsea Hough je malega Karsona Jaxa rodila v 36. tednu nosečnosti. Porod je potekal brez težav, dečkov utrip je bil močan. Žal pa se je vse spremenilo, ko je prišel na svet.

Karsonovo srce se je nenadoma ustavilo. Ko so ga položili v materino naročje, mu je srce znova začelo biti. Kmalu zatem se je srčni utrip spet znižal. Zdravniki so odkrili številne zdravstvene težave. Dečka so priklopili na aparate, ki so ga ohranjali pri življenju, in začeli s preiskavami.

Zdravniki niso mogli odkriti pravega vzroka za Karsonovo stanje. Sčasoma so ugotovili, da je edina možnost, da ga odklopijo od aparatov, ki so ga umetno ohranjali pri življenju.

Babica malega dečka, Lisa Hough, je za Good Inside povedala: “Vse tako kaže, da je ta lepi fantek utrpel dve zelo redki travmatični stanji, ki sta med seboj popolnoma nepovezani.”

Zdravniki sumijo na krvavitev v dečkovem levem temporalnem režnju skupaj z diagnozo neketotične hiperglikemije (NKH). NKH je redka genetska motnja, ki povzroča kopičenje glicina v telesnih tkivih in tekočinah.

Po dolgem premisleku v molitvi se je Karsonova družina odločila prekiniti oporo za življenje in mu omogočiti, da najde svoje ozdravljenje v nebesih.

Ko so dečka odklopili od aparatov, so bili zdravniki presenečeni

Karsonovi domači so se pripravljali, da bodo dečka odklopili z aparatov, ki so ga ohranjali pri življenju. Ko so se začeli poslavljati, pa se je zgodilo nekaj neverjetnega. Kljub negativnim napovedim je začel dihati sam!

“Danes smo bili priča čudežu!” je na Facebooku zapisala Lisa Hough. “Po prekinitvi intenzivne nege in po odklopu ventilatorja so nam dali 10 minut in nam povedali, da ne bo dihal sam in da pričakujejo, da se mu bo srce v teh 10 minutah ustavilo … No, Bog in Karson sta imela druge načrte!”

Takoj ko so zdravniki Karsona odstranili z ventilatorja, je začel dihati, njegov srčni utrip in raven kisika pa sta se stabilizirala. Začel je požirati in kašljati. Ta blagoslov je popolnoma razveselil dečkovo družino.

“Ne vem, zakaj sem mislila, da si ne zaslužimo čudeža,” je dejala Lisa.

Ta čudežni otrok s svojim napredkom preseneča vse. In medtem ko samo Bog pozna njegovo prihodnost, mama Chelsea in babica Lisa uživata v blagoslovu vsake minute s sladkim Karsonom Jaxom.

Čudežni dojenček je vse močnejši

Karson mora prestati še veliko, toda vsak dan prinaša nepričakovane čudeže. Nekaj tednov po tem, ko so zdravniki odstranili oporo za življenje, je deček odšel domov, postaja vse močnejši in kljubuje pričakovanjem. In čeprav je pred tem dragocenim otrokom še dolga pot, je napredoval mnogo več od vsega, kar so zdravniki mislili, da je mogoče.

Družina še naprej vse prosi za molitve, da bi Karson Jax povsem ozdravel in si opomogel.

Tags:
rojstvo
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.