Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pon, 20. maja |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Navijači so popolnoma utihnili, da je slepa košarkarica lahko vrgla na koš

sdfghjk.png

Zajem zaslona | Youtube

Katarina Berden - objavljeno 26/04/22

Pripravljala se je na prosti met, pri tem pa ji je pomagalo 2.500 navijačev

Juliana Hoogland je 17-letna srednješolka iz Michigana v Združenih državah Amerike. Čeprav je slepa, se ukvarja z igranjem košarke.

Pred časom je s svojo ekipo ekipo sodelovala na dogodku, ki je namenjen dijakom in učencem s posebnimi potrebami, ki se želijo vključevati v športne aktivnosti.

Ko se je pripravljala na prosti met, je dvorana, v kateri je sedelo več kot 2.500 ljudi, popolnoma utihnila. Vsi so čakali v čisti tišini, da bi Juliani omogočili, da s pomočjo sluha oceni razdaljo in uspešno zadane koš.

Dvorana je “ponorela”

Medtem ko so vsi čakali v tišini, je ena izmed učiteljic s palico tolkla po košu, da se je Juliana lahko orientirala v prostoru in je lahko dobila občutek, kam mora vreči žogo.

Vrgla je žogo … in zadela! Vsi v dvorani so v trenutku planili na noge in začeli ploskati ter vzklikati.

Julianina mama Karen je za Fox News povedala, da je zelo ponosna na svojo hčer: “Ne samo, ker sta jo gledali dve srednji šoli, ampak tudi zato, ker sem videla podporo njenih vrstnikov, ki so bili tako zelo tihi in so spoštovali njeno pripravo, nato pa so jo navdušeno podprli.”

Tudi Juliana je bila zelo ponosna: “Nisem si predstavljala, da bom zadela. Želim naučiti ljudi, da slepi ljudje nismo le slepi. Želim preseči stereotip o tem, da slepi ljudje ne moremo početi stvari, ki jih počnejo tisti, ki vidijo.”

Upam, da bo ta video nagovoril vse, da bodo vztrajali ne glede na to, s kakšnimi ovirami in izzivi se soočajo.

Trener je povedal, da je Juliana trenirala več let, da je pridobila občutek za met na koš. “Zares ganljivo jo je bilo videti, ko je zadela koš pred 2.500 ljudmi. Zelo veseli smo bili zanjo in za njeno družino. Tega dne ne bomo pozabili.”

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.