Aleteia logoAleteia logoAleteia
Tor, 16. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

S tole pesmijo bodo mladenka in mladeniči Slovenijo predstavili na Evroviziji

ema 2022 LPS LAST PIZZA SLIDE

ADRIAN PREGELJ | RTV SLOVENIJA

Lojze Grčman - objavljeno 12/04/22

Zmagovalci Eme 2022 so predstavili videospot za svojo pesem Disko

V zadnjih tednih po izboru za Emo, kjer so slavili, po radijskih valovih verjetno kar pogosto slišite takte skupine LPS oziroma Last Pizza Slice. Na Evroviziji bodo mladenka in mladeniči iz okolice Celja Slovenijo zastopali s pesmijo Disko, za katero so pred kratkim priskrbeli tudi videospot v nekoliko posebni, animirani različici. Vam je všeč?

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo v Torinu potekalo 10., 12. in 14. maja.

Mladi ustvarjalci

Stripovske podobe je ustvarila ilustratorka Manca Matelič, sicer sošolka pevca Filipa in bobnarja Gašperja, poroča MMC. Manca je pred časom že navdušila mojstre risank, saj je njeno objavo animirane risbe junakinje Star iz istoimenske risanke, na svojem instagram profilu delila kar produkcijska hiša Disney. Videospot pa je zmontiral Žan Žvižej, ki je pred kratkim magistriral na AGRFT, iz filmske in televizijske montaža

Kdo so LPS?

Člani zasedbe LPS so klaviaturist Žiga Žvižej, ki jo je leta 2018 tudi ustanovil, Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara) in Zala Velenšek (bas kitara, tenor in alt saksofon). Stari so od 17 do 19 let.

Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.