Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Dejanje velikih milosti na mnogih področjih življenja

SACRED HEART

Renata Sedmakova | Shutterstock

Nataša Rupena - objavljeno 07/04/22

Kaj storimo, če imamo nekoga zelo radi in ima tudi on rad nas? Predamo se mu!

Sveta Marjeta Marija Alakok je v 17. stoletju v svojih videnjih od Jezusa prejela več zagotovil in obljub, ki se bodo izpolnile tistim, ki bodo častili njegovo presveto Srce.

V Fatimi pa je Marija v enem od svojih prikazanj, natančneje 17. maja leta 1917, povedala, da želi Jezus na svet vpeljati še češčenje njenega brezmadežnega Srca.

Češčenje

Srce je simbol ljubezni. Ko govorimo o Jezusovem in Marijinem Srcu, imamo pred očmi njuno bogato duhovno življenje in veliko ljubezen do Boga ter do vsakega človeka. Ko je Jezus sveti Marjeti Mariji Alakok razodel željo, da bi ljudje častili njegovo srce in se mu posvetili, je to preprosto pomenilo, da človek sprejme njegovo ljubezen in nanjo odgovori.

Ko častimo Jezusovo Srce, častimo njegovo ljubezen do nas. Ker pa je Bog nadvse velikodušen, je sveti Marjeti obljubil, da bo vsem, ki se mu bodo posvetili, v zameno dal velike milosti na mnogih področjih življenja.

Posvetitev in izročitev

Kaj storimo, če imamo nekoga zelo radi in ima tudi on rad nas? Predamo se mu! To poznamo iz naših, človeških odnosov. In enako je v odnosu do Boga. Jezus in Marija nam skozi zgodovino videnj in prikazovanj govorita le eno: moja ljubezen do tebe je neskončna in večna. S to ljubeznijo nas vabita, da se jima popolnoma predamo, se odpovemo grehu in jima zaupamo naša življenja. Lepota predanosti je v tem, da nismo nikoli več sami in da bo nekdo vedno poskrbel za nas. In tukaj je ta nekdo Jezus, ob njem pa še njegova mati, Marija.

Kaj posvetitev je in kakšne so Jezusove obljube častilcem njegovega Srca, pa si oglejte v videu.

Tags:
Marija
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.