Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Ganljiv video ukrajinskega dečka, ki poje pred križem

UKRAINE

@Sachinettiyil (viral)

El pequeño cantó delante de una cruz de piedra.

Valerija Trček - objavljeno 31/03/22

Z dečkom, ki prosi Jezusa za zaščito, smo vsi povezani v molitvi za mir

V vojnah so največje žrtve otroci. Čeprav niso v prvih bojnih vrstah ali v tankih, v strahu trepetajo in trpijo. In to jih zaznamuje za vse življenje. Vidimo jih v naročju njihovih mater; na vlakih, ki jih, pogosto brez staršev, peljejo v izgnanstvo; vidimo jih v begunskih centrih.

In čeprav so ta mala bitja tako nemočna proti orožju, vseeno na drugačen način zmagujejo, saj s svojo preprostostjo in iskrenostjo v ljudeh budijo upanje in tolažbo. Saj se še spomnite deklice, ki je v zaklonišču s pesmijo Let it go vsaj za trenutek izbrisala žalost iz oči odraslih, kajne?

Deček pred križem

Zdaj je po spletu zaokrožil posnetek dečka, ki poje pred križem. Posneli so ga 22. marca, približno mesec dni po začetku ruske agresije nad Ukrajino. Video je že postal viralen, ne ve pa se, kje točno je bil posnet, lahko bi šlo za mesto Lviv ali Kijev.

S pesmijo v ukrajinščini je deček nagovoril Jezusa na križu:

“Pojem, Bog, za žive in za mrtve.
Aleluja, aleluja, aleluja.
In rečem ‘Bog, reši nas in Ukrajino’.
Bogu rečem: ljubim te.”

Nato je naredil znamenje križa.

Prav otroško molitev Bog najbolj ceni

Z njim vsi prosimo Boga, naj konča vojno. Vsi smo poklicani, da delamo, kar je v naši moči. Molitev je močno orožje! Ta deček nam je pokazal, da ne smemo zamuditi nobene priložnosti, ko se lahko obrnemo na Boga.

“Resnično, povem vam: Če se ne spreobrnete in ne postanete kakor otroci, nikakor ne pridete v nebeško kraljestvo!” (Mt 18,3)

Jezus nas vabi, da se kot ta deček obračamo nanj, ga povabimo v svoj svet in ga prosimo za mir.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila španska izdaja Aleteie.

Tags:
otrociUkrajina
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.