Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Mati 7 otrok in lepotna kraljica, ki molze krave z zmagovalno krono na glavi

Hannah Neeleman

ballerinafarm | Instagram | Fair Use

Theresa Civantos Barber - objavljeno 17/02/22

Od balerine z znamenitega Juilliarda do kmetove žene in matere kopice otrok: osupljiva zgodba lepotne kraljice Hannah Neeleman

Ko se je Hannah Neeleman prijavila na lepotno tekmovanje za najlepšo gospo v ameriški zvezni državi Utah, “Mrs. Utah Pageant”, je obljubila svoji materi: če zmaga, bo z lepotno krono na glavi pomolzla domačo kravo.

Hannah je poročena s kmetom, s katerim ima kopico ljubkih otrok. Potem ko je dejansko zmagala na lepotnem tekmovanju, se je vrnila na domačo kmetijo k svoji družini in izpolnila obljubo, ki jo je dala materi.

Ta neverjetni prizor je zadnji v vrsti malodane neverjetnih dogodkov, ki jih je lahko zapisala le Božja roka.

View this post on Instagram

A post shared by Hannah @Ballerina Farm (@ballerinafarm)

Strast do baleta

Hannina zgodba je povsem običajna: mestno dekle se je preselilo na deželo, začelo rediti prašiče, se ukvarjati z gorskim kmetijstvom, peči kruh z drožmi, vzljubilo mlečne izdelke … Šalo na stran: Hannina zgodba je resnično navdihujoča.

Vse skupaj se je začelo, ko je Hannah odkrila svojo strast do baleta. Kot mlado dekle se je preselila v New York in postala študentka na znameniti Juilliardovi šoli za uprizoritvene umetnosti.

Tam je spoznala Daniela Neelemana, ki si je želel postati kmet. Malo je manjkalo in bi se njuni poti razšli, toda Hannah je na svojem priljubljenem profilu na družbenem omrežju Instagram pojasnila, kako so ji “angeli pomagali, da je znova našla pravo smer”.

Z Danielom sva se spoznala na univerzitetni košarkarski tekmi v zgodnjih dvajsetih. V naslednjih tednih me je sicer povabil na nekaj zmenkov, vendar sem bila zelo zaposlena s študijem in sem vse svoje moči vlagala v plesno poklicno pot. Toda nikakor nisem mogla pozabiti njegovega nasmeha.

Nato mi je dobri Bog poslal svoje angele, ki so me usmerili na pravo pot. Povsem nepričakovano sem na newyorškem letališču JFK naletela na družino, ki se je vkrcavala na isto letalo kot jaz. Prihajali so iz Danielovega rojstnega kraja in vprašala sem jih, ali ga morda poznajo. “Draga moja, tega fanta si ne želiš izpustiti iz rok,” so mi rekli. Poslovili smo se in pustili so me, da sem začela premišljevati o Danielu.

Kmalu po tem sem ga poklicala in ga povabila na zmenek. Tri mesece pozneje sva se poročila. Šele ko sem pristala na njegovo snubitev, mi je zaupal, da si želi postati prašičerejec.

Brez izkušenj iz kmetovanja

Njegove sanje o prašičereji so se uresničile, čeprav ne takoj. Mladi par je najprej živel v mestu, kjer so se jima v petih letih rodili štirje otroci, nato pa sta končno kupila svojo kmetijo. Hannah se na svojem Instagram profilu spominja:

Z Danielom sva se iz mesta na deželo preselila pred štirimi leti in pol. Črnilo na pogodbi za nakup najine male kmetije se še ni dobro posušilo, ko sva se že odpeljala v najbližjo trgovino in nakupila gumijaste škornje, delovna oblačila, rokavice in slamnike. Bila sva povsem brez izkušenj. Nobene izkušnje iz kmetovanja. Nikoli nisva imela svoje lopate, nikoli nobene domače živali. Niti psa, mačke ali zlate ribice. Imela sva štiri otroke, mlajše od petih let. Že tako nama je primanjkovalo spanca, pa sva kljub temu storila tisto, kar sva edino znala storiti: povedala sva svojo zgodbo in dokumentirala najino pot, da bi pozneje o tem lahko brali tudi drugi.

Njuno posestvo se imenuje Balerinina kmetija in tam sta si ustvarila čudovito življenje. Hannah na družbenih omrežjih objavlja osupljive fotografije kmetije in zabavne zapise o družinskem življenju, dojenčkih, nosečnosti, zakonu, najljubših receptih ter domačih živalih.

Blišč lepotnega tekmovanja je za Hannah zagotovo pomenil manjšo spremembo v načinu življenja. Zdi se, da so to začutili tudi lepotni sodniki. Hannah je zapisala:

Mislim, da sodniki na lepotnem tekmovanju niso pričakovali toliko zgodb o živinoreji, toda natančno to so dobili … “Če poznaš svojega kmeta, natančno veš, kaj ješ,” je moje vodilo, zato se mi zdi edino primerno, da poleg prašičereje odgovarjam tudi na vprašanja medijev, da poleg molže krav vadim tudi hojo v visokih petah in da poleg grabljenja sena še malo telovadim.

Po zmagi na območnem lepotnem tekmovanju se je Hannah začela pripravljati na tekmovanje za najlepšo poročeno žensko v Združenih državah Amerike. Tokrat vseh otrok ni pustila doma z Danielom. Enega od njih je vzela s seboj: dete številka sedem, ki ga je takrat že nosila pod srcem.

Družina Neelemanovih raste skupaj s svojo kmetijo in pravo veselje jih je videti. Kadarkoli potrebujete malce navdiha ali spodbude, si podarite trenutek in uživajte v Hanninih zapisih o skrbi za veliko družino na gorski kmetiji. Njeno navdušenje in zadovoljstvo sta vedno nalezljiva in navdihujoča, z lepotno krono ali brez nje.

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
družinalepota
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.