Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Tako bi se priljubljene igre lotili svetniki

WORDLE

Shutterstock

Cerith Gardiner - objavljeno 13/02/22

Če bi naši najljubši svetniki živeli danes, bi to priljubljeno igro verjetno začeli s temi besedami ...

Primerjavo, da je nekdo “potrpežljiv kot svetnik”, bi lahko uporabili za vse tiste, ki se radi lotijo besedne igre Besedle (gre za slovensko različico priljubljene igre Wordle).

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Če morda najnovejše ugankarske zabave, ki je v zadnjem času obnorela svet, še ne poznate: igro Wordle je v času koronazaprtja ustvaril mlad računalniški programer kot romantičen poklon svojemu dekletu, prav tako programerki, igra pa je v kratkem času postala neverjetno priljubljena. Če jo želite igrati, morate dobro poznati besede, sestavljene iz petih črk, in skladanje besed.

Morda se čudite, zakaj je postala tako priljubljena. Prvič: dostop do nje je brezplačen (čeprav morda ne več dolgo, ker jo je pred kratkim kupil New York Times) in na odličen način nam pomaga uriti spomin.

Drugič: navodila so silno preprosta, zato jo igrate brez težav. In tretjič: ima izjemno moč povezovanja, saj krepi prijateljske in družinske vezi, povezuje pa tudi tujce z vsega sveta.

Ob tem smo pomislili … katero besedo bi za začetek priljubljene igre uporabili nekateri izmed naših najljubših svetnikov, če bi živeli danes? Katere besede povezujemo z njimi?

Kot rezultat naše možganske telovadbe je nastal seznam svetnikov in besed, ki bi jih po našem mnenju uporabili za začetek igre Besedle. Morda boste pri tem tudi sami našli besedo, ki vam bo v navdih pri naslednji igri!

Prispevek je nastal po izvirniku, ki ga je objavila ameriška izdaja Aleteie. Prevedla in priredila Mojca Masterl Štefanič.

Tags:
svetniki
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.