Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 28. marca |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Neznanca rešil pred samomorom z razprtimi rokami in besedami “Rad te imam”

Izdelek-brez-naslova-1.png

@Joe Tuia'ana | Facebook

Tina Martinec Selan - objavljeno 10/02/22

Včasih nas Bog preseneti s tem, kdaj, kje in kako nas potrebuje

Oče treh deklet, 42-letni Joe Tuia’ana iz Utaha, je pred dobrim tednom rešil življenje popolnemu neznancu. S hčerami se je peljal po nadvozu nad avtocesto, ko so opazili, da je nekdo ustavil avto ob cesti in izstopil iz njega. Bil je mladenič v temni jopi s kapuco na glavi.

Hotel je skočiti z nadvoza na avtocesto

Stopil je na beton ob ograji in se zastrmel navzdol na drveče avte pod njim. Potem je začel počasi plezati na ograjo. “Dekleta so zakričala,” se spominja Joe. “Hitro sem pospešil svoj avto, naredil krožni obrat nazaj proti avtu tega mladeniča in parkiral svoj avto tik za njegovim. Eni izmed hčerk sem rekel, naj takoj pokliče policijo, nato pa sem stopil iz avta. Videl sem tega fanta, kako se trese in glasno joka.”

Joe ni vedel, kaj naj naredi in kako naj se fantu približa. Izjemno se je bal, da bi se ga fant ustrašil in bi skočil. Ne le, da bi se potem čutil krivega za njegovo smrt, vse skupaj bi videle tudi njegove hčere. Od strahu mu je postalo slabo.

Kaj bi na mojem mestu storil Jezus?

“Ni je stvari v mojem življenju, ki bi jo lahko primerjal s temi trenutki, ki so se mi zdeli kot večnost. Sam pri sebi sem zašepetal molitev: ‘Bog, prosim te. Prosim, naj ta fant razume, da ga imam rad.'” Joe nadaljuje: “Kaj bi na mojem mestu storil Jezus? V tistem trenutku sem čutil samo čisto ljubezen do tega ubogega fanta, ki si je hotel vzeti življenje.”

Jezus mu je dal vedeti, kaj bi storil on. Joe se je začel čisto počasi in previdno, korak za korakom, približevati fantu. Roke je na široko razprl kot za objem. Mirno je ponavljal: “Rad te imam, fant. Rad te imam.”

Fant ga je opazil in ga pogledal. Solze so mu tekle po obrazu, na njem sta bila strah in bolečina. “Rad te imam,” je spet ponovil Joe z odprtimi rokami. V tistem trenutku se je fant zgrudil v njegov objem. “Pomagajte,” je zaječal. Joe ga je trdno prijel in potegnil na varno stran od ograje.

Potreboval je nekoga, ki bi ga samo imel rad

“Držal sem ga tam, v svojem objemu, kot bi bil moj lastni otrok. Tudi jaz sem jokal z njim. Nobenega vprašanja mu nisem postavil, samo bil sem tam z njim. Hudo je trpel in čutil sem, da samo potrebuje nekoga, ki bi ga imel rad.”

Hitro so prišli tudi očividci in policija, ki so trepetali za mladeniča. Policisti so videli, da se fant počuti varnega ob Joeju, zato so ga prosili, če lahko še nekaj časa ostane z njim. Prestavili so se na varno na parkirišče v bližini.

Vsi zbrani so navdušeno objemali Joeja in mu čestitali za tako hrabro dejanje. Eden izmed opazovalcev mu je rekel: “To je bila najlepša stvar, ki sem jo videl v svojem življenju. Čestitam vam.”

Joe sklene: “To je bila zame neverjetna, grozna in hkrati čudovita izkušnja. Bog je vedel, da moje srce potrebuje ‘nadgradnjo’ in ta fant mi jo je podaril. Zdaj gledam na ljudi z odprtimi rokami, odprtim srcem in brez vprašanj.”

Tags:
samomor
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.