Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Zvezdnik filma Spiderman je zaupal odličen nasvet, ki ga je nekoč prejel

Tom-Holland.png

Instagram profil Toma Hollanda | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 20/01/22

Britanski igralec Tom Holland, ki v vlogi Spidermana neustrašno skače med stavbami in se bori z zlikovci, v resničnem življenju ni bil tako samozavesten

25-letni Tom Holland je v pogovoru za revijo GQ povedal, da se je prej v svoji karieri pogosto prestrašil ali bil živčen, ko je začenjal nov projekt. “Ko sem bil mlajši, je bila moja samozavest velikokrat zlagana. Pogosto me je bilo strah.”

Trik, s katerim je premagal svojo živčnost

Hollanda so leta 2015 izbrali za vlogo Spidermana. Takrat je imel 19 let. Leta 2016 se je pojavil v filmu Stotnik Amerika: Državljanska vojna, leto pozneje je igral v filmu Spiderman: Vrnitev domov. V lanskem letu pa je naslovno vlogo igral v filmu Spiderman: Ni poti domov.

Tom pravi, da je bil pred snemanjem pogosto živčen. Da bi se pomiril, se je naučil osredotočiti se na občutek navdušenja. “Kot otrok sem dobil ta nasvet, ki je bil res koristen, in sicer: če pomislite na dejanski fizični občutek živčnosti, je ta enak fizičnemu občutku vznemirjenja,” je dejal.

View this post on Instagram

A post shared by Tom Holland (@tomholland2013)

“Ne!” je dovolj

Kljub temu se je, ko je njegova igralska kariera napredovala, včasih počutil izgorelega. Ni mogel ugotoviti, kako postaviti mejo med poklicnim in zasebnim življenjem.

Elizabeth Olsen, ki je s Hollandom igrala v filmih Stotnik Amerika: Državljanska vojna in Maščevalci, je igralca naučila, kako naj se postavi zase. “Dala mi je nasvet: ‘Ne!’ je cel stavek … Samo besedica ne je dovolj,” je povedal.

Holland se je na ta nasvet spomnil med mednarodno predstavitveno turnejo za film Spiderman: Vrnitev domov, pri kateri je obiskal 17 držav. Ko je prišel do zadnje postaje turneje, je povedal, da je zares bolan. “Ampak nisem rekel ne,” je dodal.

Med tiskovno konferenco je Holland dosegel prelomno točko: zapustil je oder in bruhal. “Bil sem pod velikim pritiskom, da dokončam delo tistega dne,” je dejal. “Takrat je bilo prvič, da sem pomislil: ‘Zdaj sem končal. Vse sem vam dal.'”

Prijaznost kot šibkost

Holland je dodal, da ljudje njegovo prijaznost pogosto dojamejo kot šibkost. “Naj povem, da ko si star 19 let, te res izkoriščajo …”

“Ko se zdaj ozrem nazaj, si rečem: ‘Rad bi, da bi mi kdo povedal, da lahko rečem ne.'”

Med snemanjem zadnjega prizora za film Spiderman: Ni vrnitve domov se je Holland znova spomnil tega nasveta. “Neprestano sem prekinjal snemanje, preprosto nisem verjel v to, kar sem govoril.'”

Režiser Jon Watts se je z njim pogovoril o prizoru in skupaj sta poiskala boljšo idejo. “Potem smo jo posredovali piscem, ki so scenarij popravili, in zdaj je veliko boljši,” je dejal.

Odličen nasvet, ki vsem lahko pomaga: včasih moramo preprosto reči ne.

Vir: CNBC

Tags:
slavni
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.