Aleteia logoAleteia logoAleteia
čet, 25. aprila |
Aleteia logo
Navdihujoče zgodbe
separateurCreated with Sketch.

Mama, ki so jo umetno ohranjali pri življenju, je čudežno okrevala in prvič pestovala novorojenega sina

Autumn-Carver.png

Facebook profil Zach Carv | ZAJEM ZASLONA

Valerija Trček - objavljeno 19/01/22

Autumn Carver je pravi čudež. Umetno so jo ohranjali pri življenju, a je čudežno okrevala in v naročje končno vzela novorojenega sina

Autumn Carver in njen mož Zach sta bila navdušena, ko sta izvedela, da je noseča s tretjim otrokom, še posebej zato, ker je imela za seboj že več splavov. Tudi sredi pandemije sta se veselila in pričakovala rojstvo sina.

Toda avgusta sta oba zbolela za covidom. Zack je imel vročino, Autumnino zdravje pa se je vztrajno slabšalo, nazadnje so jo sprejeli v bolnišnico. Ugotovili so, da virus napada njena pljuča, zato niso imeli druge izbire, kot da jo intubirajo.

Mamica je čudežno okrevala

Ker se je njeno zdravstveno stanje še vedno slabšalo, se je zdravniška ekipa odločila, da bodo sprožili porod Autumninega sina Huxleyja pri 33 tednih nosečnosti, nato pa Autumn priklopili na aparate.

Nihče ni vedel, ali se bo mamica kdaj zbudila, ali bo pestovala svojega dečka, ali odšla domov k svoji petčlanski družini. Toda po dveh mesecih se je Autumn zbudila. Ko so jo zdravniki premestili iz izolacije, je končno spoznala svojega sina – sedem tednov po njegovem rojstvu.

Vsi, vključno z osebjem bolnišnice, so nestrpno pričakovali ta trenutek. Videti, kako Autumn v naročju drži malega Huxleyja, je bil zanje dih svežega zraka sredi bitke s covidom.

“Njeni starši, ena njenih najboljših prijateljic ter številne medicinske sestre in zdravniki so bili priča posebnemu trenutku. Ne vem, ali je kakšno oko ostalo suho,” je Zach zapisal ob tem srečanju. “Kakšen čudovit dan. Čaka nas še dolga pot, vendar je bil dober dan med vsem tem zelo potreben.”

Za praznike prišla domov

Preden so Autumn Carver odpustili iz bolnišnice, je prek videoklica svojo hčer Sadie vprašala, kaj si želi za božič. Njena punčka je imela popoln odgovor: da se mamica za božič vrne domov!

“Sadie, ki je stara štiri leta, sem vprašala, kaj si želi za božič, in edina stvar, ki se jo je lahko spomnila, je, da želi, da mami pride domov,” je dejala Autumn.

Sadie se je želja uresničila. Autumn se je za praznike vrnila domov, kjer okreva po bitki. Morda bo morala v prihodnosti prestati presaditev pljuč, vendar za zdaj dobro okreva. Njena majhna družina pa je blagoslovljena in presrečna, ker je njihova mama končno doma.  

Dan, ko je Autumn v svoje naročje prvič vzela sina, ni bil samo čudovit dan – bil je opomnik, da Bog vse skupaj dela za naše dobro. To je bil opomnik, da nas Bog varuje in nosi tudi v najbolj groznih trenutkih. In on je Bog čudežev.

Vir: God Updates

Tags:
koronavirus
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.