Aleteia logoAleteia logoAleteia
Sre, 24. aprila |
Aleteia logo
Življenjski slog
separateurCreated with Sketch.

Čudovite misli Phila Bosmansa, ki vam bodo dale nov zagon

shutterstock_521005816.jpg

Cristina Conti | Shutterstock

Katarina Berden - objavljeno 17/01/22

17. januarja se spominjamo smrti priljubljenega belgijskega duhovnika in misleca Phila Bosmansa, ki je umrl leta 2012 v devetdesetem letu starosti

Phil Bosmans je v 50. letih preteklega stoletja ustanovil gibanje, s katerim je pomagal ljudem v stiski, vodil misijone po župnijah, obiskoval družine in posameznike. Nekateri so ga imenovali kar moderni Frančišek.

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Delal je od jutra do večera, brez počitka, kar pa je imelo svoje posledice, saj je izgorel in potreboval več let, da si je opomogel. Poleg oznanjevanja od vrat do vrat je o Bogu pričeval tudi v svojih knjižnih delih, v katerih najdemo čudovite zapise in misli o življenju.

Nekaj najlepših smo zbrali tudi v spodnji fotogaleriji:

Tags:
osebna rast
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.