Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 19. aprila |
Aleteia logo
Umetnost in potovanja
separateurCreated with Sketch.

Vrtčevski otroci upodobili božično skrivnost v posebnem filmu

Zgodba-1.png

ZAJEM ZASLONA | VRTEC JURČEK

Aleteia Slovenija - objavljeno 25/12/21

Božična zgodba Božič očka Martina v vrtcu Jurček

V vrtcu Jurček iz Male vasi pri Grosuplju v prazničnem decembru vsako leto že tradicionalno pripravijo božično zgodbo za starše otrok in za vse, ki bi radi doživeli bistvo božiča. Pred obdobjem korone so predstave igrali v kulturnem domu, letos pa so že drugo let zapored posneli božično zgodbo v filmu in jo predvajali prek medijev.

Letos so uprizorili zgodbo z naslovom Božič očka Martina. Povzeli so jo po francoski pripovedki, ki jo je priredil Lev Nikolajevič Tolstoj. Osrednji igralec je čevljar Martin, ki se je nekega predbožičnega večera vprašal, kaj bi sam daroval Jezusu, če bi ga obiskal. Jezus mu je v sanjah obljubil, da bo prišel na obisk. Približal se mu je po ljudeh, ki so ga obiskali.

Vabljeni k ogledu.

“Tako kot se iz leta v leto ponavlja praznik božiča in njegovo zgodovinsko izročilo, je prav, da se ponavlja tudi igra, skozi katero lahko božič vedno na novo doživimo. V praznem blišču današnjega sveta igra pripomore k notranjemu bogatenju. Z božično zgodbo, ki jo vsako leto pripravljamo v vrtcu Jurček, želimo prav to: ponesti dejanje ljubezni prav do vsakega človeka. S tem delamo majhne korake, ki nas vodijo k pristnim medčloveškim odnosom.

Božič je praznik, ki se zgodi v človeškem srcu. Zato so pomembni trenutki, kako živimo in kaj dajemo drug drugemu, kako drug drugemu polepšamo dan, kolikokrat rečemo prosim, hvala, oprosti, rad(a) te imam. Vsega naštetega nikjer ni mogoče kupiti, je lahko samo podarjeno. In čar pravega božiča je tisto zadovoljstvo, da lahko zares gradimo boljši svet, v katerem je prav vsak sprejet.”

Tags:
božičotroci
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.