Aleteia logoAleteia logoAleteia
Pet, 29. marca |
Aleteia logo
Duhovnost
separateurCreated with Sketch.

Odmevne misli štirih duhovnikov o letošnjem adventnem času

Izdelek-brez-naslova.png

Vid Ponikvar, Tomaž Rihtar

Katarina Berden - objavljeno 23/12/21

Peter Čemažar, Marko Rijavec, Branko Cestnik in Jože Plut so razmišljali o adventu

Za ogled fotogalerije kliknite tukaj

Adventni čas se bliža koncu, za nami so že vse štiri adventne nedelje. Na Družininem Youtube kanalu je bil vsako nedeljo v adventu objavljen nov adventni videonagovor slovenskih duhovnikov. 

V prvem je Peter Čemažar razmišljal o tem, kako bi morali živeti vsak dan, in se spraševal, ali nas je Jezus vlekel za nos, ko je govoril o koncu sveta.

Na drugo adventno nedeljo smo prisluhnili duhovniku Marku Rijavcu, ki je govoril o Janezu Krstniku in njegov govor o razkopanih in vijugastih poteh in cestah prenesel v današnji čas.

V tretjem videonagovoru je pater Branko Cestnik opozarjal in ugotavljal, kam je izginila vijoličasta barva, ter se poglobil v simboliko barv v adventu.

Na zadnjo, četrto, adventno nedeljo je Jože Plut govoril o odnosu med Marijo in Elizabeto in nam zaželel, naj v teh dneh omogočimo veselju in življenju najlepši polet.

Pripravili smo pregled najlepših in najbolj odmevnih misli vseh štirih duhovnikov. Naj nam osvetlijo pomen časa, ki je pred nami.

Tags:
adventbožičduhovnik
Podprite Aleteio!

Želimo si, da bi bila Aleteia vsakomur prosto dostopna. Ne zahtevamo registracije oziroma prijave. Trudimo se omejevati oglase, da ne bi bili preveč moteči, in, kolikor je mogoče, omejujemo stroške.
Vaši velikodušni darovi v podporo Aleteii bodo omogočili, da bodo desettisoči še naprej lahko brezplačno uživali v Aleteijinih vsebinah, ki ljudem lepšajo življenje, izobražujejo, spodbujajo in širijo dobro.
Aleteia želi služiti svojim bralcem in jim nuditi to, kar jih bogati. Da bi to lahko čim boljše počeli tudi v prihodnje, vas prosimo za finančno podporo.

Hvala že vnaprej!

Urška Leskovšek,
urednica Aleteie Slovenija

Top 10
Več
E-novice
Prejmi Aleteio v svoj e-nabiralnik. Naroči se na Aleteijine e-novice.